Neviens viņiem nevaicās: militārais eksperts par kodolieroču dislokāciju Baltijas valstīs

© фото из личного архиваВоенный эксперт Александр Пылаев
Военный эксперт Александр Пылаев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārais eksperts Aleksandrs Pilajevs pauda viedokli par amerikāņu kodolieroču dislokācijas perspektīvām Baltijas valstu teritorijā.

RĪGA, 16. marts – Sputnik. Ja Savienotās Valstis pieņems lēmumu par kodolieroču dislokāciju Baltijas valstu teritorijā, neviens neapjautāsies, kāds ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdību viedoklis šajā jautājumā, uzskata militārais eksperts Aleksandrs Pilajevs, vēsta Sputnik Igaunija.

"Ja tāda vēlēšanās radīsies, raķetes tiks uzstādītas," teica Aleksandrs Pilajevs intervijā portālam.

Vienlaikus, pēc viņa domām, diezin vai Vašingtonai patlaban būtu radusies nepieciešamība izvietot kodolieročus Baltijas valstīs.

Американский бомбардировщик B-2 Spirit сбрасывает бомбу  B61. Архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kļūt par ASV kodola noliktavu: Latvija ar galvu nirst apokalipses perēklī

"Trampa taktikā tamlīdzīgi plāni, tādu plānu apspriešana, drīzāk, varētu demonstrēt viņa klasisko pārrunu pozīciju: vajag saasināt situāciju, sabiezināt šausmas un bailes, bet pēc tam pamazām atkāpties no šī sākumpunkta, pie tam kaut ko izkaulējot," paskaidroja militārais eksperts.

Viņš atgādināja arī to, ka mūsdienu militāro tehnoloģiju apstākļos nav nekādas jēgas izvietot kodolraķetes Krievijas robežu tiešā tuvumā.

"Tā tomēr ir paukošana reklāmas līmenī, lai izveidotu kaut kādu pārrunu laukumu vai iespējamu ieganstu kādu nopietnāku problēmu apspriešanai," secināja Aleksandrs Pilajevs.

Пуск американской управляемой ракеты Tomahawk - Sputnik Latvija
Lidlauki Baltijā ir gatavi: KF paziņoja par ASV kodolieroču izmantošanas iespējamību

Iepriekš portāls informēja, ka Krievijas Ārlietu ministrijas Bruņoja neizplatīšanas un kontroles departamenta direktors Vladimirs Jermakovs paziņoja: ASV valdības lēmums par kodolieroču dislokāciju Eiropā liecina par gatavošanos to pielietošanai.

Pēc Sputnik militārā eksperta Aleksandra Hroļenko domām, Baltijas valstis ir vispiemērotākā teritorija kodolgalviņu tuvināšanai KF robežām, ja Vašingtonā patiešām tiks pieņemts šāds lēmums.

Pie tam Hroļenko pauda parliecību par to, ka "preventīvie pasākumi var kļūt par neizbēgamu realitāti, ja ASV kodolieroči apdraudēs Maskavu Baltijas virzienā", - to paredz Krievijas Federācijas militārā doktrīna.

Ziņu lente
0