ASV delegācija pastāstījusi par vizīti Krimā

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasНикитский ботанический сад в Крыму
Никитский ботанический сад в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viesi uzskata, ka Krima nav pelnījusi šādu Vašingtonas attieksmi, savukārt ASV sankcijas un militārās provokācijas pret republiku "ir bezatbildīgas un bezjēdzīgas".

RĪGA, 5. maijs – Sputnik. ASV sabiedrības aktīvistu delegācijas pārstāvji pastāstīja par savu viesošanos Krimā, vēsta RIA Novosti.

"Mums iepatikās Krima, mēs iemīlējāmies tajā. <…> Mēs esam ļoti pārsteigti, ka ASV politika ir visnotaļ radikāla attiecībā pret Krimu. Es neredzu iemeslu, kāpēc mana valdība nevar kļūt par labu draugu Krimai un Krievijai," pateica RIA Novosti Džo Makintairs, organizācijas "Globālais tīkls pret ieročiem un kodola spēku kosmosā" loceklis.

Pēc viņa domām Krima nav pelnījusi šādu Vašingtonas attieksmi, savukārt ASV sankcijas un militārās provokācijas pret republiku "ir bezatbildīgas un bezjēdzīgas". Taču parastie amerikāņi nezina, kādā situācijā nonākuši Krimas iedzīvotāji, jo viņus nesasniedz "nosvērta informācija" par situāciju pussalā, piebilda Makintairs.

Krima - Sputnik Latvija
EDSO delegāciju aicina nevilcināties ar Krimas vizīti

Tai pašā laikā sabiedrības aktīvists paziņoja, ka delegācijas locekļi nespēja izmantot savas bankas kartes Krimā. "Tā ir problēma tūristiem," uzsvēra aģentūras sarunbiedrs.

Savienoto Valstu sabiedrības aktīvistu delegācija ieradusies piecu dienu vizītē Krimā. Tās sastāvā ir apmēram 20 cilvēku, tostarp Lielbritānijas, Zviedrijas, Izraēlas un Nepālas pārstāvji.

Viņi uzturēsies pussalā līdz 5. maijam.

Ziņu lente
0