Putins vienkāršojis pilsonības saņemšanu vairāku kategoriju Ukrainas iedzīvotājiem

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasПаспорта гражданина Российской Федерации и гражданина Украины.
Паспорта гражданина Российской Федерации и гражданина Украины. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesības vērsties ar pieteikumu uzņemt Krievijas pilsonībā saņēmuši vairāku kategoriju Ukrainas, kā arī Afganistānas, Sīrijas, Irākas un Jemenas pilsoņi.

RĪGA, 2. maijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu, kas vienkāršo Krievijas pilsonības saņemšanas kārtību atsevišķu kategoriju ārvalstniekiem, tostarp arī Ukrainas pilsoņiem, vēsta RIA Novosti.

Постоянный представитель Российской Федерации при Организации Объединённых Наций Василий Небензя - Sputnik Latvija
ANO Drošības Padome ignorēja Kijevas histēriju KF pasu Donbasā dēļ

Dokuments publicēts lietišķās informācijas portālā.

Saskaņā ar to, tiesības vērsties ar iesniegumu par uzņemšanu Krievijas pilsonībā vienkāršotā kārtībā saņēmuši:

- Ukrainas pilsoņi, kam nav citas pilsonības, kā arī bezvalstnieki, kuri dzimuši vai pastāvīgi dzīvojuši Krimā, taču izbraukuši ārpus tā līdz 2014.gada 18. martam (pirms pussalas atkalpievienošanās KF);

- Ukrainas pilsoņi, kam ir termiņuzturēšanās atļauja Krievijā, uzturēšanās atļauja, bēgļa apliecība, apliecība par pagaidu patvēruma piešķiršanu Krievijā vai tautiešu brīvprātīgās pārcelšanās programmas dalībnieka apliecība, personas kas pastāvīgi dzīvojušas Doņeckas un Luganskas apgabalu atsevišķās teritorijās 2014.gada 7. un 27.aprīlī;

- ārvalstnieki un bezvalstnieki, kuri paši vai kuru radinieki pakļauti deportācijām no Krimas APSR.

Uz tādu pašu pilsonības saņemšanas kārtību var pretendēt minēto kategoriju personu bērni, dzīvesbiedri un vecāki.

Tie paši noteikumi attiecināti uz Afganistānas, Irākas, Sīrijas un Jemenas pilsoņiem, kuri dzimuši PSRS teritorijā un saņēmuši PSRS pilsonību, kā arī viņu tuvākajiem radiniekiem.

Пункт выдачи паспортов жителям ДНР и ЛНР - Sputnik Latvija
Krievijā sācis darbu pirmais pasu izsniegšanas centrs Donbasa iedzīvotājiem

Pagājušajā nedēļā Putins vienkāršoja Krievijas pasu izsniegšanu pašpasludināto Doņeckas un Luganskas tautas republiku iedzīvotājiem. Viņš uzsvēra, ka lēmums pieņemts humānu apsvērumu dēļ. Vēlāk Krievijas prezidents piebilda, ka nākotnē vienkāršota kārtība tiks attiecināta uz visiem Ukrainas pilsoņiem.

Ukrainas jaunievēlētais prezidents Volodimirs Zelenskis, komentējot Putina dekrētu, apgalvoja, ka ir gatavs dāvāt Ukrainas pilsonību visu tautu pārstāvjiem, pirmkārt – Krievijas pilsoņiem. Atbildot uz šo ierosinājumu, Putins piezīmēja, ka gadījumā, ja Krievija izsniegs pases Ukrainas pilsoņiem, bet Ukraina – Krievijas pilsoņiem, visiem galu galā būs vienota pilsonība un rezultātā labumu gūs abas valstis.

Ziņu lente
0