Plānots dāvāt Latvijas iedzīvotājiem bezvīzu režīmu Pleskavas apgabalā uz 72 stundām

© Sputnik / Sergey MelkonovСквозь дождь и туман просматриваются купола Свято-Троицкого кафедрального собора Псковского кремля
Сквозь дождь и туман просматриваются купола Свято-Троицкого кафедрального собора Псковского кремля - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pleskavas apgabals cer piesaistīt tūristus no kaimiņvalstīm, pateicoties tiešai dzelzceļa satiksmei un bezvīzu režīmam uz 72 stundām.

RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Pleskavas apgabala gubernators Mihails Vedjorņikovs nodevis Krievijas valdībai ierosinājumu par trīs dienas ilgu uzturēšanos ārvalstu tūristiem reģiona teritorijā bez vīzas, vēsta Sputnik Igaunija.

Iepriekš politiķis pauda pārliecību, ka Pleskavas apgabalam, kas robežojas ar Latviju, Igauniju un Baltkrieviju, ir liels potenciāls tūrisma jomā. Ārvalstu ceļotāju piesaistīšanai Pleskava cer ieviest tādu pašu sistēmu, kāda izstrādāta Primorskas novadā – bezvīzu režīms tūristiem no kaimiņvalstīm.

"Ļoti daudzi Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji ir gatavi un vēlas ierasties pie mums, taču vīza maksā divas vai trīs reizes vairāk nekā brauciens uz Pleskavu. Pašlaik vienreizējā vīza ārzemniekiem maksā aptuveni 80 eiro, tas ir nopietns šķērslis," teica reģiona Tūrisma komitejas priekšsēdētāja Olga Kačnova.

Pleskavas valdība rēķina, ka bezvīzu režīma ieviešana reģionā 72 stundas ilgiem apmeklējumiem ļautu trīskārt palielināt tūristu plūsmu no pierobežas valstīm – Igaunijas un Latvijas.

Otrs šķērslis pierobežu tūrisma attīstībā ir komfortablas satiksmes trūkums starp Pleskavas apgabalu un kaimiņu republikām. Šī iemesla dēļ reģiona valdība plāno atjaunot starptautisko dzelzceļa satiksmi Pleskava-Rīga-Tallina.

Расстояние от Пскова до Риги и до Москвы. Пограничный столб возле здания почты - Sputnik Latvija
Pleskava plāno organizēt vilcienu un bezvīzu režīmu tūristiem no Baltijas valstīm

"Pirmās pārrunas ar "Krievijas dzelzceļu" jau sākušās, un domāju, ka projekts tiks īstenots tuvākajā nākotnē," Vedjorņikovs pastāstīja žurnālistiem aprīļa vidū.

Krievijas reģiona gubernators atzīmēja: Pleskava cer, ka tūristi no Baltijas valstīm apmeklēs ne tikai muzejus, baznīcas un citas ievērības cienīgas vietas, bet arī vietējos veikalus.

"Pleskavas apgabalā ir izveidojies produktu tūrisms – pie mums bieži brauc no Baltijas valstīm uz mūsu lielveikaliem vai pēc degvielas. Vīzas cenas samazināšanās var būtiski palielināt šo plūsmu," viņš teica.

2018. gadā Pleskavas apgabals uzņēmis aptuveni vienu miljonu cilvēku ekskursiju grupu sastāvā, kā arī aptuveni 400 tūkstošus tūristu, no kuriem vien 10% atbraukuši no ārvalstīm.

Ziņu lente
0