Kremlī pastāstīja, kāpēc Putins nav apsveicis Zeļenski

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kremlī paskaidroja, kāpēc Vladimirs Putins nesteidz sveikt Vladimiru Zleļenski ar uzvaru Ukrainas prezidenta vēlēšanās.

RĪGA, 23. aprīlis — Sputnik. Kremlis uzskata, ka apsveikumi Vladimiram Zeļenskim ar uzvaru Ukrainas prezidenta vēlēšanās būtu priekšlaicīgi, atklāja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta Sputnik Igaunija.

Taujāts par to, vai Vladimirs Putins apsveiks Vladimiru Putinu, Peskovs atzīmēja, ka pagaidām būtu jāņem vērā tas, ka pagaidām vēl nav publicēti vēlēšanu oficiālie rezultāti.

Второй тур выборов президента Украины - Sputnik Latvija
Vēlēšanas Ukrainā: aptauja apstiprinājusi prognozes par Zeļenska uzvaru

Tāpat, pēc Kremļa pārstāvja vārdiem, Ukrainas prezidenta vēlēšanu leģitimitāte ir apšaubāma.

"Šo vēlēšanu vispārējā leģitimitāte kļuva apšaubāma, kad netika dota iespēja nobalsot trim miljoniem Ukrainas pilsoņu, kuri dzīvo Krievijas Federācijā," – Peskova teikto citēja RIA Novosti.

Vienlaikus Kremļa pārstāvis uzsvēra, ka Maskava ciena Ukrainas tautas izvēli, kas bija "visai acīmredzama".

Vaicāts par iespējamo sadarbību ar Ukrainas jauno vadību, Krievijas prezidenta preses sekretārs norādīja, ka spriest par to varēs tikai "no konkrētiem darbiem".

Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Latvija
Lavrovs padalījās cerībās pēc Ukrainas prezidenta vēlēšanu beigām

Iepriekš vēstīts, ka 2019. gada 21. aprīlī notika Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrā kārta. Tajā uzvaru izcīnīja partijas "Tautas kalps" līderis Vladimirs Zeļenskis, kuru atbalstīja lielākā daļa vēlētāju – vairāk nekā 73%.

Ar uzvaru vēlēšanās Zeļenski jau apsveikuši daudzu valstu un valdību vadītāji.

Krievijas vadība pagaidām atturējusies no jebkādiem apsveikumiem. Vienlaikus Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova pauda viedokli, ka līdz ar Zeļenska nākšanu pie varas Ukrainai parādījusies "atiestatīšanas" iespēja. Par to viņa pastāstīja Facebook.

"Izprotot visas pasaules aizkulises, tik un tā teikšu: Ukraina var īstenot "atiestati". Ne tādā nozīmē, ka tiks pārdalītas naudas plūsmas no vienām kabatām citās. Īstu atiestati, kuras pamatā ir apzināta tautas konsolidācijas nepieciešamība nevis uz spēka, bet gan uz vispārējas nacionalās dienas kārtības izstrādes pamatiem," paziņoja Zaharova.

"Lai nākamreiz nenāktos tāpat kā tagad atslēgt no balsojuma miljoniem pilsoņu," piebilda Krievijas ĀM oficiālā pārstāve.

Ziņu lente
0