Krievijas Su-27 divas reizes viesmīlīgi uzņēmuši ASV bumbvedējus virs Baltijas jūras

© Sputnik / Сергей Мелконов100-летие Морской авиации России
100-летие Морской авиации России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV GKS stratēģiskās aviācijas lidmašīnas aizvien biežāk lido Baltijas jūras gaisa telpā. Krievijas Su-27 bija spiesti divas reizes dienā pacelties gaisā, lai pavadītu amerikāņu bumbvedējus.

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Krievijas iznīcinātāju un ASV bumbvedēju tikšanās Baltijas jūras gaisa telpā kļūst aizvien biežākas. Aizvadītās diennakts laikā Su-27 divas reizes pacēlās gaisā, lai pavadītu ASV GKS bumbvedējus B-52H, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Šo informāciju sestdien sniega Krievijas Nacionālais aizsardzības pārvaldes centrs. Atzīmēts, ka lidmašīnas pārvietojušās virs akvatorijas neitrālajiem ūdeņiem. B-52H pavadīšanai gaisā pacēlās iznīcinātāji Su-27 no pretgaisa aizsardzības dežurējošajiem spēkiem.

Истребитель Су-27 - Sputnik Latvija
Sociālajos tīklos tiek apspriests video, kurā Su-27 stingri pārtvēra NATO lidmašīnu

Ziņots, ka Krievijas iznīcinātāju piloti nepieļāva ASV GKS stratēģisko bumbvedēju tuvošanos KF valsts robežām. Tāpat ziņojumā piebilsts, ka laikā kopš 14. marta ASV GKS stratēģiskās aviācijas lidmašīnas izpildījušas jau septiņus lidojumus virs Baltijas jūras.

Iepriekš vēstīts, ka 20. martā ASV GKS stratēģiskais bumbvedējs B-52H pietuvojās Krievijas robežām ziemeļrietumu zonā un izpildīja relatīvu uzbrukumu Baltijas flotes bāzei Kaļiņingradas apgabalā. Stratēģiskais bumbvedējs pārvietojās aptuveni astoņu tūkstošu metru augstumā.

Pēdējos gados ASV un citu NATO bloka valstu kara aviācija paplašina aktivitāti Krievijas robežu tuvumā. Savas darbības rietumvalstis pamato ar nepieciešamību "savaldīt" draudus, ko it kā radot Krievija.

Krievijas vadība jau vairākkārt ir apliecinājusi, ka valsts nelolo agresīvus nodomus un neplāno uzbrukt jebkādai NATO valstij. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda pārliecību par to, ka NATO tas ir labi zināms, taču tā izmanto ieganstu, lai paplašinātu tehnikas un bruņoto spēku vienības pie Krievijas robežām.

 

 

Ziņu lente
0