Krievijas tūristi izvēlas Krimu, nevis Latviju

© Sputnik / Юрий Лашов / Pāriet pie mediju bankasМузей-заповедник "Херсонес Таврический" в Крыму
Музей-заповедник Херсонес Таврический в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sanatoriju un kūrortu trūkums, konkurence no Soču un Krimas puses, vāja reklāma likusi kristies Latvijas popularitātei Krievijas tūristu vidū.

RĪGA, 23. marts — Sputnik. Pērn Latvijā bija vērojams tūristu plūsmas pieaugums no Krievijas par 10%, taču starp populārākajiem ārvalstu mērķiem tā ieņēmusi tikai 26. vietu un būtiski atpalikusi no Lietuvas un Igaunijas. Meeting Tour Travel @ SPA Consultants vadītāja Iveta Kravale izanalizēja iemeslus, kuru dēļ Latvija izrādījusies autsaideros.

Туристы фотографируются на пляже Юрмалы - Sputnik Latvija
Nevēlas doties turp, kur par Krieviju domā slikti: uz Baltiju tūristi tagad brauc retāk

Krievijas aģentūras TurStat dati liecina, ka tūristu vidū 2018. gadā vispopulārākās valstis bija Turcija, Abhāzija, Somija, Kazahstāna, Ukraina, Ķīna, Igaunija, Vācija, Gruzija un Taizeme. Lietuva ieņēmusi 18. vietu, Latvija – tikai 26. vietu, vēsta Baltic Course.

Pēc I.Kravales domām, no Lietuvas un Igaunijas popularitātes ziņā Krievijas tūristu vidū Latvija atpalikusi vairāku iemeslu dēļ.

Pirmkārt, Latvijas piedāvājums sanatoriju un kūrortu atpūtas jomā ir visai pieticīgs, bet Lietuvā top SPA viesnīcas un sanatorijas.

"Mēs varam piedāvāt tikai "Jaunķemerus" un "Dzintarkrastu". Viss! Nacionālais rehabilitācijas centrs Vaivaros nav komerciāla iestāde, sanatorija "Belorusija" diemžēl ir tāla no tūrisma biznesa jēdziena, lai arī iegulda līdzekļus ēkas remontā," – atzīmēja Kravale.

Cilvēkus, kuri agrāk apmeklēja Latviju, lai atjaunotu veselību, tagad sekmīgi pārvilina Soči, Krima un citi kūrorti Krievijā. Lai dotos turp, vietējiem nav vajadzīga vīza, šie rajoni tiek plaši reklamēti, turklāt zināma loma ir arī rubļa kursam, atzīmēja eksperte no Latvijas.

Viņa konstatēja, ka pat visā Krievijā pazīstamā Jūrmala patlaban attīstās kā Rīgas piepilsēta, šeit neviens nevēlas veidot dziednīcu – izdevīgāk ir uzbūvēt mājokli un pārdot to par lielu naudu.

"Otrais. Krievijas tūristi aizvien biežāk sāk iepazīties ar visu Baltiju uzreiz. Mūsdienu aktīvais tūrists vairs nav piesaistīts pie konkrētas vietas, kur viņš pavadījis vasaru bērnībā, tas ir, viņi šeit nav pavadījuši savas vasaras brīvdienas. Tūristi brauc pa trim valstīm, un tādos gadījumos loģiskāk ir sākt ceļojumu no Igaunijas vai Lietuvas", - atzīmēja Kravale.

Simferopoles starptautiskā lidosta - Sputnik Latvija
"Nospļauties par sankcijām": Krima uzstādījusi jaunu rekordu ārvalstu tūristu skaita ziņā

Turklāt Baltijas valstis gandrīz nemaz nereklamējas Krievijā kā tūrisma virzieni.

"MITT laikā (tūrisma izstāde Maskavā pavasarī) nebija pārstāvēta neviena no mūsu valstīm. Ungāriem, poļiem, slovākiem un citiem eiropiešiem Krievija nozīmē potenciālu, viņi piedalās izstādē," – uzsvēra eksperte.

Ar ceļojumiem uz Baltiju Krievijā pārsvarā nodarbojas ļoti mazas firmas, kam nav iespēju konkurēt ar lielajām kompānijām interneta vidē, izstādēs un citos kanālos. Ar to izskaidrojama gan atpazīstamības, gan popularitātes krišanās, secināja Kravale.

Ziņu lente
0