Krievijas politiķi komentējuši ES atteikšanos atzīt referendumu Krimā

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasАвтомобильное движение на участке трассы "Таврида" в Крыму
Автомобильное движение на участке трассы Таврида в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ES informēja, ka vēl joprojām neplāno atzīt Krimas pussalu par Krievijas teritoriju. Ziņojumā arī norādīts, ka referendums Krimā provocējis spriedzes pieaugumu Kerčas šaurumā un Azovas jūrā.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. Krievijā komentēja Eiropas Savienības paziņojumu, kas veltīts Krimas atkalpievienošanās Krievijai piektajai gadadienai, vēsta RIA Novosti.

Флаг ООН - Sputnik Latvija
ANO Ģenerālā asambleja pieņēmusi pret Krieviju vērstu rezolūciju Krimas jautājumā

Valsts domes deputāts Ruslans Bālbeks norādīja, ka Eiropas Savienība "toleranti žēlo" Ukrainu. Turklāt parlamentārietis nosaucis ES paziņojumu par melīgu un propagandisku.

"Tas ir viss, ko Ukraina saņēmusi no Eiropas. Nekādu karakuģu, nekādas naudas militārajiem izdevumiem, vienkārši izziņa par Ukrainas partneru lojalitāti, un nekas vairāk," – deputāta teikto citēja RT.

Parlamenta apakšējās palātas loceklis uzsvēra, ka Brisele šobrīd ir sarežģītā situācijā, jo cenšas lavierēt starp savām interesēm un norādēm no Vašingtonas.

"Tāpēc arī Federika Mogerīni grozās kā zutis uz pannas, apgalvojot to, kas nevar būt. Lai gan, iespējams, dziļi dvēselē viņa vaino sevi par atklātiem meliem," — piebilda politiķis.

Arī Federācijas Padome nosodīja Eiropas Savienības paziņojumu.

Арт-выставка графических работ Крым. Возвращение в родную гавань - Sputnik Latvija
Ukraiņu žurnāliste pastāstīja par braucienu uz Krimu

Krimas senators Sergejs Cekovs uzskata, ka šāda nostāja attaisno Ukrainas varas iestāžu darbības Kerčas šaurumā, lai gan tieši Kijeva šajā situācijā pārkāpusi starptautiskās tiesības.

Viņš arī atzīmēja, ka Briselē nevēlas noskaidrot notikumus 2014. gada martā.

"Tāda ir mūsdienu Eiropas kopienas dubulto standartu būtība. Viņi uzskata, ka pašnoteikšanās tiesības nav paredzētas visiem, it īpaši Krimai. Eiropa vēl ilgi neatzīs pussalu par Krievijas sastāvdaļu. Lai gan veselā saprāta dīgļi jau parādās", - teica parlamentārietis sarunā ar RT.

Senators Francis Klincevičs paziņoja, ka Krievija jau piecus gadus ir nodzīvojusi Krimas neatzīšanas apstākļos un ir gatava dzīvot tālāk.

"Man jāuzsver: ar šādiem apgalvojumiem ES galvenokārt kaitē pati sev, uz nenoteiktu laiku aizkavējot jaunas Eiropas celšanu, no kā, starp citu, visvairāk baidās amerikāņi. Beidzot ir pienācis laiks apzināties savas intereses, un pārstāt darboties ASV politikas fārvaterā," - viņš uzrakstīja Facebook.

Ziņu lente
0