Eksperts pastāstīja, ko zaudēs Rietumi, mēģinot atslēgt Krieviju no Interneta

© Foto : succoВзлом кода
Взлом кода - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Draudi atslēgt Krieviju no Interneta – koks ar diviem galiem, pārliecināts eksperts Vitālijs Vehovs.

RĪGA, 22. februāris – Sputnik. Krievija negrasās atslēgties no globālā Interneta, taču jo vairāk suverenitātes, tostarp digitālās, jo labāk, paziņoja prezidents Vladimirs Putins.

Tikšanās laikā ar Krievijas informācijas aģentūru un drukāto mediju pārstāvjiem viņš atzīmēja, ka pastāv teorētisks drauds atslēgt Krieviju no Interneta, tāpēc jāveido neatkarīgi segmenti.

"Mēs taču negrasāmies paši sevi atslēgt. Taču ja viņi ko tādu iedomāsies izdarīt, zaudējumi viņiem būs ļoti lieli, var pat pateikt - kolosāli," - pateica Putins.

Informācijas drošības nozares eksperts Vitālijs Vehovs nosauca draudus atslēgt Krieviju no Interneta par koku ar diviem galiem.

"Cenšoties atslēgt Krieviju no Tīmekļa, rietumu specdienesti zaudēs izlūkošanas un citas analītiskas informācijas esošo apjomu. Ekonomikas ziņā ļoti daudz zaudēs organizācijas, kuras nodarbojas ar tirdzniecību Internetā. Politiski tas stipri ietekmēs atslēgšanas iniciatoru tajā ziņā, ka tiks iedragātas slavētās demokrātiskās tiesības un brīvības, kuras mums mācīja desmitgadēm ilgi," - paziņoja Vehovs radio Sputnik ēterā.

Taču, pēc eksperta domām, Krievija jau ir izdarījusi daudz, lai nodrošinātu sevi šādā notikumu attīstības gadījumā. Tā, piemēram, "Rostelekom", Interneta pakalpojumu ģenerālais piegādātājs,tostarp valsts varasiestādēm, veica tehniskos pasākumus, tāpēc šobrīd tīri tehnoloģiski atslēgt Krieviju no Interneta jebkuram būtu neiespējami.

Ziņu lente
0