Tauta grib mājās: KF biznesa tiesību aizstāvis tikās ar uzņēmējiem Latvijā

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasБизнес-омбудсмен РФ Борис Титов
Бизнес-омбудсмен РФ Борис Титов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc tikšanās Jūrmalā KF biznesa tiesību aizstāvis Boriss Titovs saņēma četrus iesniegumus iekļūšanai "Londonas sarakstā".

RĪGA, 30. janvāris – Sputnik. Uzņēmēju tiesību pilnvarotais Boriss Titovs sarīkoja tikšanos Jūrmalā ar uzņēmējiem, kuri slēpjas no Krievijas taisnīgās tiesas dažādās valstīs, taču vēlētos atgriezties dzimtenē un aizstāvēt savas tiesības tiesā. Par to Titovs paziņoja savā Facebook lapā.

Pēc Titova sacītā, kopumā uz tikšanos ieradās 19 cilvēki – no Spānijas, Vācijas, Ukrainas, Armēnijas un Gruzijas. Pēc Titova sacītā, uzņēmēji, tostarp, sūdzējušies, ka tiesībsargājošās iestādes nesniedz viņiem iespēju attālināti piedalīties izmeklēšanas darbībās, uzskatot, ka viņu atrašanās vieta "nav noteikta", kaut gan biznesmeņi legāli uzturas ārzemju valstu teritorijās, un viņu adreses ir konsulātos.

"Cita ļoti asa problēma – izmeklēšana ignorē arbitrāžas lēmumus, kuri tiek paziņoti par labu uzņēmējiem. Īsāk sakot, tie paši aizspriedumi," uzrakstīja Titovs.

Pēc viņa sacītā, tikšanās rezultātā, kura aizritējusi "emocionāli, bet konstruktīvi", četri uzņēmēji iesniedza pieteikumus iekļaušanai "Londonas sarakstā".

"Tauta grib mājās. Tiem, kam pāri 50-60 gadiem, grūti adaptēties ārzemēs, un viņi cer uz taisnīgumu. Centīsimies palīdzēt," noslēgumā sacīja Titovs.

Pērnā gada februāra sākumā Boris Titovs paziņoja 16 uzņēmēju vārdus, kuri vēlētos atgriezties dzimtenē ar nosacījumu, ka viņi nenāks arestā. Novembrī "Londonas sarakstā" bija 52 cilvēki, 38 no tiem tika izstrādāta iespēja atgriezties Krievijā.

Kā jūlijā ziņojusi biznesa tiesību aizstāvja preses dienests, Titovs saņēmis oficiālas atbildes no Ģenerālprokuratūras un IeM uz savām pieprasījumu vēstulēm sakarā ar tā dēvēto Londonas sarakstu, "pieņemti lēmumi par starptautiskās meklēšanas atcelšanas iespēju un izmeklēšanas turpināšanu bez brīvības atņemšanas piemērošanas" attiecībā uz četriem cilvēkiem.

Ziņu lente
0