"Uralhim" un "Uralkalij" piedāvā piecus aiziešanas variantus no Latvijas

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasРабота компании ОАО "Уралкалий" в городе Березники
Работа компании ОАО Уралкалий в городе Березники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas minerālvielu ražotāji grasās pārvest kravu pārkraušanu no Baltijas ostām uz Krieviju – norisinās termināļa celtniecības platformas izvēle.

RĪGA, 22. janvāris – Sputnik. Ļeņingradas apgabala gubernators Aleksandrs Drozdenko sanāksmē ar transporta ministra vietnieku un "Uralhim" un "Uralkalij" pārstāvjiem piedāvāja piecas teritorijas mūsdienu ķīmisko minerālvielu pārkraušanas osts izbūvei, tiek ziņots Ļeņingradas apgabala administrācijas portālā.

"Pēc apspriedes ar Krievijas Federācijas transporta ministra vietnieku Juriju Cvetkovu un AS "OHK "Uralhim" un PAS "Uralkalij" kompāniju pārstāvjiem pēc reģiona vadītāja rīkojuma izveidota darba grupa detalizētai piecu piedāvāto platformu izpētei iespējamās ostas iekārtošanai. Divas platformas atrodas Lugas upes grīvā, kā arī Primorskas, Visockas un Viborgas ostā," teikts paziņojumā.

Finansiāli aprēķini - Sputnik Latvija
Lielākais investīciju apjoms Latvijā nāk no Krievijas

Gubernators norādīja, ka speciālisti un kompāniju pārstāvji izanalizēs katru no variantiem pēc to dziļuma, blakus esošās infrastruktūras, transporta pieejamības un juridiskajiem jautājumiem.

"Mēs ceram, ka pēc trim-četriem mēnešiem investori izdarīs savu izvēli," pateica Drozdenko.

Kompānijas "Uralhim" un "Uralkalij" šobrīd ar savu meitasuzņēmumu struktūru palīdzību īsteno minerālvielu eksportu caur Latvijas ostām.

Krievijas minerālvielu ražotāja "Uralkalij" meitasuzņēmums SIA Uralkali Trading 2017. gadā kļuva par apgrozījuma līderi visu Latvijas kompāniju vidū. Tā apgrozījums sastādīja 2055,07 miljonus eiro, kas ir par 15% vairāk, nekā 2016. gadā. Ar "meitas" palīdzību Latvijā "Ulakalij" eksportē savu produkciju uz citām Eiropas, Āzijas, Āfrikas, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas valstīm.

SIA Uralchem Trading, kura ietilpst "Uralhim" grupā un ir kompānija, kura specializējas grupas uzņēmumu produkcijas eksporta piegādēs (minerālvielas, ķimikālijas), apgrozījuma ziņā ieņēma otro vietu Latvijā. 2017. gadā tās apgrozījums sastādīja 871,56 miljonus eiro, kas ir par 12% vairāk, nekā 2016. gadā. SIA Uralchem Trading nodrošina preču iekraušanu ostās un kuģu fraktēšanu.

Ziņu lente
0