Simoņana: tikai muļķis ticēs Facebook "liberālismam"

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņu aģentūras Sputnik, telekanāla RT un "Rossija segodņa" galvenā redaktore Margarita Simoņana nākusi klajā ar paziņojumu jautājumā par Facebook vadības lēmumu slēgt virkni ar Sputnik saistītu lietotāja kontu un lapu.

RĪGA, 19. janvāris — Sputnik. Ziņu aģentūras Sputnik, telekanāla RT un "Rossija segodņa" galvenā redaktore Margarita Simoņana Facebook lēmumu slēgt virkni ar Sputnik saistītu lietotāja kontu un lapu nosauca par cenzūras ieviešanu sociālajā tīklā, vēsta Sputnik Igaunija.

Facebook nometis liberālisma masku, kas traucē cenzūrai

Facebook - Sputnik Latvija
Facebook atvainojies un atjaunojis leģionāriem veltītās lapas darbu

"Facebook pats savā paziņojumā atzina, ka nekādu pretenziju pret minēto lapu saturu nav, nekādus Facebook noteikumus vai jebkādas normālas dzīves noteikumus mēs neesam pārkāpuši. Kādus noteikumus esam pārkāpuši, kādas ir pretenzijas pret mums, mēs nevaram tikt skaidrībā jau veselu dienu," – M.Simoņana pastāstīja RIA Novosti 17. janvārī.

Pēc Simoņanas domām, Sputnik konti un lapas slēgti tāpēc, ka tām bijusi saikne ar Sputnik vai tās bija Sputnik žurnālistu lapas. Viņa uzsvēra, ka tas viss ļoti atgādina cenzūru.

"Ja tā nav cenzūra, ja mēs vēl joprojām ticēsim, ka Facebook ir tāds liberāls medijs un vieta, kur izplatīt liberālas idejas, tad jau mēs laikam vienkārši esam slikti informēti vai muļķi," – secināja Simoņana.

Viss, kas mūs nenogalina, padara mūs stiprākus

17. janvārī Facebook kiberdrošības nodaļas vadītājs Nataniels Gleihers paziņoja, ka "364 lapas Facebook dzēstas sakarā ar dalību koordinētā nepatiesas darbības tīklā, kas parādījies Krievijā un strādājis Baltijas valstīs, Centrālajā Āzijā, Kaukāzā, Centrālajā un Austrumeiropā".

Parīze - Sputnik Latvija
Francija ievieš cenzūru. Kāpēc Makrons bīstas no RT un Sputnik

Kompānija nodzēsusi arī 107 lapas Facebook un 41 kontu Instagram, pamatojoties ar to, ka kontu īpašnieki esot "izlikušies par ukraiņiem un vadījuši virkni nepatiesu kontu, izplatot ziņas no Ukrainas par tādām tēmām, kā laikapstākļi, protesti, NATO un sanitārie apstākļi skolās". Kompānija apgalvoja, ka šie konti arī saistīti ar Krieviju.

"Lēmums viennozīmīgi ir tīri politisks, faktiski tā ir cenzūra – nobloķētas septiņas redakciju lapas tuvākajās ārvalstīs. Sputnik redakcija publicē ziņas un strādā labi. Ja bloķēšana ir Facebook vienīgā reakcija uz kvalitatīvu mediju darbu, neuzdosim nekādus jautājumus – viss ir skaidrs. Tomēr saglabājusies arī cerība, ka veselais saprāts uzvarēs. Lasiet Spuntik," – aģentūras preses dienests atbildēja uz Facebook vadības naidīgajām darbībām.

Ziņu lente
0