Krievijā iznīcināti simtiem kilogramu desu un siera no Baltijas valstīm

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasКолбаса
Колбаса - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Simtiem kilogramu gaļas un piena produkcijas, kuras ievešana Krievijas Federācijas teritorijā ir aizliegta, glabājās noliktavās netālu no Ivangorodas automašīnu caurlaides punkta.

RĪGA, 25. decembris — Sputnik. Ļeņingradas apgabalā utilizēti vairāk nekā 300 kilogrami gaļas un piena produkcijas, kas ražota Baltijas valstīs, Dānijā, Spānijā un Polijā. Tās imports KF teritorijā aizliegts pārtikas produktu embargo ietvaros.

Krievijas lauksaimniecības produkcijas kontroles iestādes "Rosseļhoznadzor" Pēterburgas, Ļeņingradas un Pleskavas apgabalu pārvaldes vietnē publicētā informācija liecina, ka pārvaldes darbinieki sadarbībā ar Kingisepas muitniekiem organizēja reidu noliktavās netālu no Ivangorodas automašīnu caurlaides punkta. Pārbaudes gaitā speciālisti konstatēja, ka noliktavās uzglabāti vairāk nekā 160 kilogrami gaļas un gaļas produkcijas, kas ražota Baltijas valstīs un Polijā, kā arī vairāk nekā 150 kilogrami Igaunijā, Latvijā, Spānijā un Dānijā ražotas piena produkcijas. Produkti iekļauti sankciju sarakstā un to imports KF teritorijā ir aizliegts.

Продажа цветов накануне 8 марта - Sputnik Latvija
Krievijā iznīcināti inficēti ziedi no Latvijas

Likumā paredzētajā kārtībā konfiscētā produkcija, kuras kopsvars pārsniedzis 315 kg, likvidēta.

Krievijas un Eiropas Savienības attiecības saasinājās 2014. gadā sakarā ar notikumiem Ukrainā un Krimā. Brisele paziņoja par ierobežojošu pasākumu ieviešanu pret atsevišķām Krievijas kompānijām un privātpersonām, pārejot vēlāk pie veselu Krievijas ekonomikas nozaru bloķēšanas. Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2014. gada 6. augustā parakstīja rīkojumu, kurš aizliedz importēt uz Krieviju dažu no lauksaimniecības, izejvielu un pārtikas veidu importu no vairākām valstīm, tai skaitā no ES valstīm. Tika aizliegta gaļa, desas, zivis un jūras produkti, dārzeņi, augļi, piena izstrādājumi.

Līdz ar Rietumu sankciju pagarināšanu Krievija pagarināja arī savus atbildes pasākumus. Pagaidām aizliegums ārzemju produktu piegādēm paliks spēkā līdz 2019. gada beigām.

Ziņu lente
0