Putins pastāstīja, kas spēj novest pie globālas kodolkatastrofas

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 20 декабря 2018
Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 20 декабря 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija guvusi pārsvaru bruņojumu sacīkstēs, taču patiesībā tā ir savaldīšana un paritātes izlīdzināšana, paziņoja Krievijas līderis Vladimirs Putins.

RĪGA, 20. decembris – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 20. decembrī, lielās preses konferences laikā pastāstīja par to, kādi šobrīd faktori spēj novest cilvēci pie globālas kodolkatastrofas.

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Intervija
Jurkāns: Putins adekvāti vērtēja situāciju Latvijā, taču tā jau ir apnikusi Krievijai

Pēc Putina sacītā, šobrīd kodolkara scenārija bīstamība pasaulē tiek aizmiglota. Tiek noklusēts tas, ka, ja kaut kas tāds notiks, tad tas var novest pie civilizācijas bojāejas. Un, pēc prezidenta sacītā, ļoti žēl, ka pieaug nenovērtēšanas tendence. Putins uzsvēra, ka bīstamība pastāv.

"Kādi ir tie draudi? Pirmām kārtām, starptautiskās bruņojuma sistēmas sagraušana," - uzsvēra Krievijas līderis.

Viņš norādīja, ka pēc ASV lēmuma par izstāšanos no līgumiem, kuri regulēja starptautisko bruņojumu sistēmu, Krievija bija spiesta atbildēt ar pārvarēšanas ieroču izveidi.

"Tagad mēs dzirdam, ka Krievija guvusi pārsvaru. Jā, tā tas ir, taču kopumā – tā ir savaldīšana un paritātes izlīdzināšana. Ja šīs raķetes parādīsies Eiropā, ko mēs tālāk darīsim? Un lai nepīkst, ka Krievija cenšas gūt pārsvaru. Mēs negūstam, mēs ievērojam savu drošību," - uzsvēra prezidents.

Tāpat viņš pateica, ka tostarp ASV izstāšanās no vidējā un mazā darbības rādiusa raķešu likvidācijas līguma (INF) ved cilvēci pie bīstamās robežas. Turklāt ļoti draudoši, pēc viņa sacītā, skan ideja par mazas jaudas kodollādiņu izveidošanu.

Krievijas līderis uztraucas, ka tas atraisīs sokas šādu lādiņu lietojuma mērķiem, kas arī draud pāraugt kodolkatastrofā.

Turklāt Krievijas prezidenta pauda viedokli sakarā ar pasaulē apspriesto nekodola pielietošanas ballistisko raķešu jautājumu. Putins paskaidroja, ka pretraķešu sistēmām ir vienalga, kāds lādiņš ir izlidojis – kodola vai nē.

"Tas viss tiek apspriests. Tas ir bīstami. Es ceru vienīgi uz to, ka cilvēcei ir pašsaglabāšanās instinkts un pietiks saprāta nenovest visu līdz katastrofai," - uzsvēra Putins.

Ziņu lente
0