Krievijā piespriests sods uzņēmējam, kurš noslēpies Latvijā

© Sputnik / Andrey Starostin / Pāriet pie mediju bankasСудебный молоток
Судебный молоток - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas IeM Korupcijas apkarošanas pārvaldes bijušais aģents tika aizturēts Latvijā 2016. gada pavasarī, taču Krievijas lūgums izdot likumpārkāpēju tika noraidīts.

RĪGA, 21. novembris - Sputnik. Maskavas pilsētas tiesa aizmuguriski piespriedusi brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem uzņēmējam Vladimiram Butarovam, kurš aizbēdzis uz Latviju. Viņš atzīts par vainīgu kā Iekšlietu ministrijas Ekonomiskās drošības un korupcijas apkarošanas nodaļas bijušo darbinieku un pārvaldes bijušā vadītāja Denisa Sugrobova līdzzinātājs. IeM Ekonomiskās drošības un korupcijas apkarošanas nodaļas bijušie ierēdņi notiesāti par līdzdalību noziedzīgā grupējumā un dienesta pilnvaru pārsniegšanu. Butarovs piedalījies vairākos ierēdņu arestos, raksta "Kommersant".

Krievijas uzņēmējs ir viens no pēdējiem apsūdzētajiem, kam piespriests sods . IeM Ekonomiskās drošības un korupcijas apkarošanas nodaļas bijušo darbinieku lietā. 2017. gada aprīlī D.Sugrobovam tika piespriesta brīvības atņemšana uz 22 gadiem stingra režīma kolonijā, astoņiem viņa bijušajiem padotajiem – brīvības atņemšana uz laiku no 4 līdz 20 gadiem. Vēlāk Krievijas Augstākā tiesa samazināja sodu D.Sugrobovam uz laiku līdz 12 gadiem, aptuveni uz pusi tika samazināts sods arī pārējiem notiesātajiem.

© Sputnik / Евгений Одиноков / Pāriet pie mediju bankasSprieduma pasludināšana Krievijas IeM Korupcijas apkarošanas pārvaldes bijušajam vadītājam D.Sugrobova
Krievijā piespriests sods uzņēmējam, kurš noslēpies Latvijā - Sputnik Latvija
Sprieduma pasludināšana Krievijas IeM Korupcijas apkarošanas pārvaldes bijušajam vadītājam D.Sugrobova

Uzņēmējs V.Butarovs piedalījās gadrīz desmit Korupcijas apkarošanas pārvaldes darbinieku operācijās, taču, tiklīdz sākās operatīvo darbinieku aresti, uzņēmējs aizbrauca uz Latviju, kur saņēmis uzturēšanās atļauju. Viņš izludināts starptautiskā meklēšanā, un 2016. gada pavasarī bijušais IeM pārvaldes aģents tika aizturēts, taču lūgums par viņa ekstradīciju uz Krieviju tika noraidīts.

Михаил Ходорковский - Sputnik Latvija
Krievijas Interpols izsludina Hodorkovski starptautiskajā meklēšanā

Rezultātā tiesvedība notika aizmuguruski.

Viena no vislabāk pazīstamajām epizodēm, kurās piedalījies V.Butarovs, bija Kontroles palātas departamenta direktora Aleksandra Mihaiļika arests.

Pēc krimināllietas ierosināšanas pret IeM Ekonomiskās drošības un korupcijas apkarošanas nodaļas darbiniekiem, kuri apsūdzēti par darbību noziedzīgā grupējumā, pilnvaru pārkāpšanu un kukuļošanas provokāciju, vairāki desmiti ierēdņu, ko operatīvie darbinieki aizturēja nozieguma vietā – laikā, kad viņi saņēma kukuļus, tika atzīti par IeM Ekonomiskās drošības un korupcijas apkarošanas nodaļas darbinieku proovokācijas upuriem.

Ziņu lente
0