Krievija uzstādījusi jaunu rekordu naftas ieguves jomā

© Sputnik / Alexey Danichev / Pāriet pie mediju bankasНефтяная платформа "Приразломная"
Нефтяная платформа Приразломная - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2018. gada oktobrī Krievija uzstādījusi jaunu rekordu naftas ieguves jomā pēcpadomju periodā, liecina Naftas eksportētājvalstu organizācijas dati.

RĪGA, 14. novembris — Sputnik. Naftas ieguves nozarē Krievijā uzstādīts jauns rekords "melnā zelta" ieguves līmeņa ziņā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Saskaņā ar provizorisko vērtējumu, Krievija uzstādījusi jaunu rekordu naftas ieguves jomā pēcpadomju periodā, palielinot ieguvi par 50 tūkstošiem barelu naftas diennaktī, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, vidēji līdz 11,6 miljoniem barelu naftas diennaktī," – paziņoja Naftas eksportētājvalstu organizācija (OPEC).

Rīgas līcis  - Sputnik Latvija
"Nedod, Dievs, katastrofa Rīgas līcī": eksperts par naftas ieguvi Latvijā

Vienlaikus organizācija palielinājusi prognozes jautājumā par šķidro ogļūdeņražu ieguvi Krievijā 2018. gadā no 11,19 miljoniem līdz 11,24 miljoniem barelu diennaktī. OPEC uzskata, ka nākamgad atbilstošais rādītājs tāpat sasniegs 11,24 miljonus barelu diennaktī.

Pie tam Krievijas Degvielas un enerģētiskā kompleksa Centrālā dispečerpārvalde norāda, ka oktobrī vidējā naftas ieguve Krievijā pieaugusi par 4,4% gada izteiksmē un par 0,4% mēneša izteiksmē, sasniedzot 11,412 miljonus barelu dienā.

Savukārt naftas pieprasījuma aspektā 2019. gadā pasaulē OPEC prognozē rādītāju samazināšanos par 70 tūkstošiem barelu diennaktī – līdz 1,29 miljoniem. Organizācijas eksperti to pamatojuši ar nenoteiktību pasaules ekonomikas attīstībā. OPEC uzskata, ka nākamgad vidējais pieprasījums nepārsniegs 100,08 miljonus barelu diennaktī.

Krievijas rublis - Sputnik Latvija
Das ist fantastisch: vāciešus pārsteidz Krievijas ekonomikas "paradoksālā" izaugsme

Iepriekš Sputnik Igaunija vēstīja, ka 2018. gadā pasaules tirgū vērojama naftas cenu būtiska palielināšanās. Piemēram, starptautiskajos darījumos 1. oktobrī Brent markas naftas cena pārsniedza 85 ASV dolārus par barelu. Šāda cena vērojama pirmo reizi kopš 2014. gada 10. novembra.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins iepriekš paziņoja, ka Krievijas ekonomikai pieņemama ir cena 65-75 dolāru apmērā par barelu, un norādīja: naftas cenu pieaugumu provocējušas Vašingtonas darbības.

"Šīs gaidas pēc sankciju noteikšanas pret Irānu, politiskās problēmas Venecuēlā. Paskatieties, kas notiek Lībijā – valsts ir sagrauta, tas ir bezatbildīgas politikas rezultāts. Tas viss tieši ietekmē pasaules ekonomiku," – norādīja Krievijas valsts vadītājs Enerģētikas nedēļas pasākumu gaitā Maskavā oktobra sākumā.

Ziņu lente
0