Lavrovs apliecina Krievijas atbalstu tautiešiem

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs uzstājas sestā Vispasaules Krievijas ārvalstīs dzīvojošo tautiešu kongresā
Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs uzstājas sestā Vispasaules Krievijas ārvalstīs dzīvojošo tautiešu kongresā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rusofobijas līnija ir pastiprinājusies, taču centieni nošķirt Krievijas tautiešus ārzemēs cieš sakāvi, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 1. novembris – Sputnik. Tautiešu tiesību aizsardzība ir un paliek nemainīga Krievijas prioritāte, paziņoja Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs sestā Vispasaules Krievijas ārvalstīs dzīvojošo tautiešu kongresa atklāšanā.

Sestais Vispasaules Krievijas tautiešu kongress norisinās 31. oktobrī un 1. novembrī Maskavā ar lozungu "Krievija un tautieši: jauni izaicinājumi un jaunas robežas". Krievijas galvaspilsētā sapulcējušies vairāk nekā 400 delegātu no 98 valstīm, federālo varasiestāžu vadītāji un Krievijas reģionu pārstāvji.

"Vēlētos apliecināt: jūsu interešu, jūsu likumīgo tiesību un interešu aizsardzība ir un paliek neapšaubāma Krievijas vadības prioritāte, kura nostiprināta prezidenta Putina apstiprinātajā Krievijas ārpolitikas koncepcijā,"- citē Lavrova sacīto RIA Novosti.

Ministrs norādīja, ka uz Maskavu tiek izdarīts kolosāls spiediens, no kura cieš, tostarp, arī Krievijas tautieši visā pasaulē.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedalījies VI Vispasaules tautiešu kongresā 2018. gada 31. oktobrī  - Sputnik Latvija
Putins: Krievija aizstāvēs krievu valodu un savu tautiešu krieviskumu

"Nav noslēpums, ka pret Krieviju tiek izdarīts spēcīgs spiediens. Instrumenti ir dažādi: no ekonomiskām sankcijām līdz militārās aktivitātes veicināšanai mūsu robežas tuvumā. Bezprecedenta ir arī informācijas kampaņa pret Krieviju. Daudzi no jums saskaras ar šo negatīvo tendenču sekām jūsu uzturēšanās valstīs. Vairākās valstīs pastiprinās uzbrukumi krievu valodai un Krievijas izglītībai," - konstatēja Lavrovs.

Krievijas ĀM vadītājs norādīja, ka rusofobijas līnija ir pastiprinājusies, taču centieni nošķirt Krievijas tautiešus ārzemēs cieš sakāvi.

"Par reakciju uz rusofobijas politiku kļuva tautiešu kustības saliedēšanās, solidaritātes stiprināšana tās atsevišķu organizāciju vidū," - uzsvēra ministrs.

Krievijas tautiešu kongress notiek nemitīgā krievvalodīgo iedzīvotāju apspiešanas fonā Ukrainā un Baltijā. Kijevā vairākkārt izskanēja aicinājumi aizliegt visu, kas tā vai savādāk ir saistīts ar Krieviju vai krievu valodu. Latvijā pieņemti Izglītības likuma grozījumi, kuri paredz visu skolu pāreju uz mācībām valsts valodā līdz 2021./2022. mācību gadam. Latvijā dzīvo ap 2 miljoniem cilvēku, no tiem apmēram 40% ir krievvalodīgie. Republikā ir viena valsts valoda – latviešu valoda, krievu valodai ir svešvalodas statuss.

Ziņu lente
0