Politika

Krievijas militārais eksperts: mēs nevaram rīkoties tāpat, kā amerikāņi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atšķirībā no ASV, kas savos plānos nekad neņem vērā civiliedzīvotāju drošību, Krievija cenšas darīt visu iespējamo, lai izvairītos no karadarbības, intervijā radio Sputnik norādīja militārais eksperts Aleksandrs Žiļins.

RĪGA, 30. oktobris – Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka līdz 2019. gada novembrim izvietos jaunos radioelektroniskās cīņas kompleksus "Samarkand" Murmanskas, Kaļiņingradas, Ņižegorodskas, Maskavas apgabalos, Krasnodaras un Primorskas novados, Ebreju autonomajā apgabalā un Baltkrievijā, vēsta Sputnik Igaunija.

Пресса - Sputnik Latvija
Vācu lasītāji komentēja ASV ieceri izvietot Eiropā raķetes

Pērn kompleksi "Samarkand" papildināja Ziemeļu flotes bruņojumu un tiek izmantoti uz visiem kuģiem – kreiseriem un mīnu kuģiem. Radioelektroniskās cīņas kompleksu galvenais uzdevums – pretinieka sakaru traucēšana un pārtraukšana.

Militārais eksperts Aleksandrs Žiļins pastāstīja, ka Krievijas AM lēmums saistīts ar sarežģītajiem apstākļiem, kādos "partneri" nostāda Krievijas Federāciju, tas ir, ar ASV lēmumu atteikties no līguma par vidēja un maza darbības rādiusa raķešu likvidāciju, kā arī ASV trieciena kompleksu maksimālo pietuvošanos Krievijas robežām Austrumeiropā.

"Mēs nevaram rīkoties tā, kā dara amerikāņi: ja viņi kaut ko plāno, viņi absolūti neņem vērā civiliedzīvotāju drošību un perspektīvas. Protams, mēs dislocējam raķetes, kas var atbildēt triecienam, taču mēs izvietojam arī radioelektroniskās cīņas sistēmas, lai maksimāli apgrūtinātu pretinieka darbības, līdz pēdējam pacenstos izvairīties no militārās fāzes un nepakļautu nāvīgam riskam arī Austrumeiropas valstu tautas, kuru piesegā amerikāņi izvieto savus uzbrukuma kompleksus," – teica eksperts intervijā radio Sputnik.

Krievijas Ārlietu ministrija - Sputnik Latvija
ASV gatavojas karam, ANO Ģenerālasamblejas sēdē paziņoja Krievijas diplomāts

Iepriekš vēstīts, ka pēdējos gados pie Krievijas robežām vērojama Ziemeļatlantijas alianses grupējuma bezprecedenta pastiprināšanās. Savas militāriskās iniciatīvas NATO aizbildina ar nepieciešamību savaldīt draudus, ko it kā radot Krievija.

Savukārt Maskava vairākkārt norādījusi, ka nav ieinteresēta paplašināt konfrontāciju ar NATO. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka aliansē ļoti labi zināms, ka Krievija nekādus uzbrukumus neplāno, bet mīts par Krievijas draudiem tiek izmantots, lai attaisnotu militārās klātbūtnes paplašināšanos pie Krievijas robežām. Vienlaikus, Lavrovs uzsvēra, Krievija ir gatava spert nepieciešamos soļus, lai atvairītu draudus, ko rada alianses militārā potenciāla nostiprināšanās Austrumeiropā.

Ziņu lente
0