Putins par atbildi uz kodolagresiju: nepaspēs ne grēkus nožēlot

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasVladimirs Putins
Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins brīdināja: ja kāda valsts izlems pielietot pret Krieviju kodolieročus, atriebība būs neizbēgama, agresors tiks iznīcināts – "pat grēkus nožēlot nepaspēs".

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Diskusiju kluba "Valdaj" sēdē Krievijas prezidents tika lūgts paskaidrot viņa vārdus par gatavību izmantot kodolieročus. Vladimirs Putins atbildēja, ka Krievijas kodoldoktrīnā nav jēdziena "preventīvs trieciens", tāpēc kodolieročus iespējams izmantot tikai atbildei uz agresiju.

"Agresoram ir jāsaprot, ka atriebība ir neizbēgama, viņš tiks iznīcināts. Mēs, agresijas upuri, kā mocekļi nokļūsim paradīzē, bet viņi vienkārši nosprāgs, jo pat grēkus nožēlot nepaspēs," – Putina teikto citēja Sputnik Igaunija.

NATO galvenā mītne Briselē - Sputnik Latvija
Bijušais diplomāts apgalvojis, ka Rietumi nav solījuši nepaplašināt NATO

Iepriekš Putins jau apliecināja, ka Krievija var izmantot kodolieročus tikai atbildes uzbrukumam. Viņš paskaidroja, ka tamlīdzīgs lēmums iespējams gadījumā, ja raķešu uzbrukuma brīdinājuma sistēmas ne tikai reģistrēs raķešu startu, bet arī prognozēs to trajektoriju un laiku, kad tās nokritīs Krievijā.

Diskusiju klubā "Valdaj" Krievijas līderis komentēja arī bioloģisko ieroču tapšanas riskus. Viņš pauda viedokli, ka valstij, kas sākusi tamlīdzīgus pētījumus, ir jāsaprot: pie tādiem pētījumiem var ķerties arī citi. Lai izvairītos no bioloģiskā kara, pasaulē vispirms "jāizstrādā vienoti noteikumi šajā ļoti delikātajā nozarē", uzskata Putins.

Jautāts par tā saucamo "maigo spēku", Krievijas prezidents atzīmēja: "Ja Rietumos mēģina bloķēt Krievijas telekanālu RT, tas nozīmē, ka Krievija izcīna uzvaru cīņā par cilvēku prātiem." Putins uzskata, ka uzbrukumi RT skaidrojami ar bailēm no konkurences. "Mums ir tikai viens (starptautiskais – red.) plašsaziņas līdzeklis, taču, ja pat tas rada tādas grēmas un bailes no prātu iespaidošanas, tas nozīmē, ka mēs uzvaram šajā konkurencē," – uzsvēra valsts vadītājs.

Putins uzsvēra, ka mūsdienu Krieviju patlaban nebiedē nekādi konflikti.

Viņš atzīmēja, ka Krievijas galvenie trumpji ir tās teritorija, aizsardzības sistēma un iedzīvotāji, gatavi aizsargāt savu neatkarību un suverenitāti. "Nebūs ne visur, ne visās valstīs ir tāda pilsoņu nostādne – atdot savu dzīvību par tēvzemi, bet mums ir. Neviens ar to neko nevar padarīt, un tas vairo mūsu pārliecību par to, ka varam justies mierīgi," – uzsvēra Putins.

Starptautiskais diskusiju klubs "Valdaj" – vieta, kurā ik gadus pulcējas pazīstami eskperti, speciālisti Krievijas ārpolitikas un iekšpolitikas jautājumos. Šogad "Valdaj" pasākumi notika Sočos no 15. līdz 18. oktobrim. Šī gada tēma – "Krievija: programma XXI gadsimtam".

Ziņu lente
0