Raķetes ar jauno SKS ekipāžu palaišanas brīdī notika avārija, kosmonauti ir dzīvi

© Sputnik / Алексей Филиппов"Sojuz MS-10"
Sojuz MS-10  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekipāžas avārijas nosēšanās notika apmēram Kazahstānā, kosmonauti izjūt lielu pārslodzi.

RĪGA, 11. oktobris – Sputnik. Nesējraķetes "Sojuz MS-10" ar jauno SKS ekipāžu uz klāja palaišanas laikā notika avārija, paziņoja diktors televīzijas translācijas laikā, kuru veica "Roskosmos" mājaslapa.

Uz "Sojuz MS-10" klāja atrodas SKS-57/58 misijas locekļi – krievu kosmonauts Aleksejs Ovčiņins un amerikāņu astronauts Niks Heigs.

© Sputnik / Алексей ФилипповNo kreisās uz labo pusi: SKS-57/58 galvenās ekipāžas loceklis NASA astronauts Niks Heigs (ASV) un SKS-57/58 galvenās ekipāžas loceklis "Roskosmos" kosmonauts Aleksejs Ovčiņins (Krievija) pirms nesējraķetes "Sojuz-FG" palaišanas ar pilotējamo kuģi "Sojuz MS-10" kosmodromā "Baikonura"
Raķetes ar jauno SKS ekipāžu palaišanas brīdī notika avārija, kosmonauti ir dzīvi - Sputnik Latvija
No kreisās uz labo pusi: SKS-57/58 galvenās ekipāžas loceklis NASA astronauts Niks Heigs (ASV) un SKS-57/58 galvenās ekipāžas loceklis "Roskosmos" kosmonauts Aleksejs Ovčiņins (Krievija) pirms nesējraķetes "Sojuz-FG" palaišanas ar pilotējamo kuģi "Sojuz MS-10" kosmodromā "Baikonura"

Saskaņā ar RIA Novosti informācija avota datiem, kuram ir zināms par situāciju, ekipāža veica avārijas nosēšanos apmēram Kazahstānā. Šobrīd viņi izjūt 6g pārslodzi, norādīja informators. Salīdzinājums, palaišanas brīdī kosmonauti izjūt 1-7g pārslodzi.

Avārija notika pēc pirmā sektora atdalīšanās, otrā sektora atdalīšanās posmā.

Translācija tika pārtraukta dažas minūtes pēc starta un neatjaunojās.

NASA paziņoja, ka strādā ar Krievijas partneriem, lai iegūtu vairāk informācijas par "Sojuz" avāriju, teikts organizācijas paziņojumā Twitter.

​"Komandas strādā ar mūsu Krievijas partneriem, lai iegūtu vairāk informācijas par problēmu ar šodienas palaišanu," raksta NASA.

"Ekipāža atgriežas uz Zemi ballistiskās nolaišanās režīmā," precizē NASA.

Palaišana tika veltīta raķešu un kosmosa korporācijas "Energija" Eksperimentālās mašīnbūves rūpnīcas (EMR) simtgadei, kurā tiek izgatavoti "Sojuz" kosmosa kuģi.

Ziņu lente
0