Izraēlā apgalvo, ka ir pierādījuši Krievijai, ka nav vainīgi Il-20 katastrofā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izraēlas Aizsardzības armijas paziņojums parādījās pēc tam, kad Krievijas Aizsardzības ministrija atkārtoti uzlika atbildību uz Izraēlu par Krievijas izlūkošanas lidmašīnas katastrofu un 15 ekipāžas locekļu bojāeju.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. Izraēlas armija apgalvo, ka Krievijas militārpersonas saņēmušas izsmeļošus un precīzus datus, kuri liecina, ka Izraēla nav saistīta ar Il-20 lidmašīnas katastrofu Sīrijā, vēsta RIA Novosti.

Izraēlas Aizsardzības armijas paziņojums parādījās pēc tam, kad Krievijas Aizsardzības ministrija atkārtoti uzlika atbildību uz Izraēlu par Krievijas izlūkošanas lidmašīnas katastrofu un 15 ekipāžas locekļu bojāeju.

Konašenkovs - Sputnik Latvija
Il-20 katastrofa: Krievijas AM apsūdzējusi Izraēlu noziedzīgā nolaidībā

"Izsmeļošas, precīzas un faktiskas detaļas ir zināmas attiecīgiem profesionāliem Krievijas Bruņotajos spēkos, un tās skaidri norāda, ka dekonfliktācijas mehānisms tika iesaistīts atbilstošajā laikā (kā tas tiek izmantots pēdējos divarpus gadus), Izraēlas GKS neslēpās ne aiz kādas lidmašīnas," teikts atbildes paziņojumā.

Telavivā atkārtoja, ka brīdī, kad Il-20 notrieca Sīrijas zenītraķete, Izraēlas lidmašīnas jau atradās Izraēlas gaisa telpā. Izraēlas datus par traģēdijas apstākļiem ceturtdien uz Maskavu atveda ebreju valsts GKS komandieris Amikams Norkins.

Krievijas Il-20, kurš atradās 35 kilometrus no Vidusjūras piekrastes, tika notriekts 17. septembrī, atgriežoties aviācijas bāzē Hmeimima. Tai pat laikā četri Izraēlas iznīcinātāji F-16 veica triecienuzbrukumu Sīrijas objektiem Latakijā. Taču, saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministrijas datiem, Izraēla paziņoja Krievijai par šo aviācijas triecienuzbrukumu tikai minūti pirms tā sākuma, maldinot Maskavu sakarā ar trieciena veikšanas rajonu un nepaziņojot F-16 atrašanās vietu. Kā paziņoja Krievijas AM, piesedzoties ar Krievijas lidmašīnu, Izraēlas lidotāji novirzīja Sīrijas PGA triecienu uz to. Il-20 notrieca S-200 kompleksa raķete plkst. 22:03. Bojā gāja 15 Krievijas militārpersonas.

В авиагарнизоне Бельбек почтили память погибшего экипажа Ил-20 - Sputnik Latvija
Neviens nepaliek malā: Belbeka aviācijas garnizonā godā Il-20 ekipāžas piemiņu

Visu atbildību par katastrofu Krievijas Aizsardzības ministrija uzlika uz Izraēlas GKS un tiem, kas pieņēma lēmumu par gaisa triecienuzbrukumu. Saskaņā ar Aizsardzības ministrijas datiem, Krievija informēja Izraēlu par traģēdiju plkst. 22:29, palūdzot novirzīt no katastrofas zonas F-16 iznīcinātājus, taču tie turpināja atrasties tur, saskaņā ar radaru datiem, līdz 22:40, savukārt Izraēlas paziņojums par to, ka lidmašīnas pametušas zonu, tika saņemts vien 22:53, jeb 50 minūtes pēc Krievijas lidmašīnas notriekšanas ar zenītraķeti.    

Ziņu lente
0