Vladivostokā darbu sācis IV Austrumu ekonomikas forums

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasAustrumu ekonomikas forums Vladivostokā
Austrumu ekonomikas forums Vladivostokā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
AEF sastapsies vairāku valstu vadītāji. Pasākumā tiks apspriesta jaunā ģeopolitika un ekonomiskās sadarbības attīstība Āzijas un Klusā okeāna reģionā.

RĪGA, 11. septembris — Sputnik. Šodien Vladivostokā darbu sācis IB Austrumu ekonomikas forums, kura ietvaros plānotas vairāku valstu vadītāju tikšanās, tiks apspriesta jaunā ģeopolitika un ekonomiskās sadarbības attīstība Āzijas un Klusā okeāna reģionā.

AEF noritēs Tālo Austrumu federālās universitātes teritorijā Russkija salā 11.-13. septembrī, vēsta  RIA Novosti. Foruma ģenerālais informācijas partneris — starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa".

Ārzonas, enerģētika un kosmoss

 

AEF 2018 lietišķajā programmā iezīmējušies četri galvenie virzieni: "Investoru atbalsta instrumenti: nākamie soļi", "Prioritārās nozares Tālajos Austrumos", "Globālie Tālie Austrumi: starptautiskie sadarbības projekti" un "Apstākļu izveide cilvēku dzīvei". Forumā ieplānoti septiņi valstu biznesa dialogi: "Krievija-Ķīna", "Krievija-Indija", "Krievija-Korejas Republika", "Krievija-Japāna", "Krievija-ASEAN", "Krievija-Tuvie Austrumi" un "Krievija-Eiropa".

Krievijas Ārlietu ministrijas ēka Maskavā - Sputnik Latvija
Maskavas atbildes gājiens: rietumu bizness piesprādzējas

Foruma dalībnieki apspriedīs Krievijas, Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas trīspusējās sadarbības attīstību, digitālo ekonomiku un tehnoloģisko projektu attīstību Tālajos Austrumos, kosmosa, Arktikas un Pasaules okeāna resursu apgūšanu, pārrobežu tirdzniecību un ārzonas izveidi Tālo Austrumu federālajā apgabalā, ostu un akvakultūras attīstību. Pirmo reizi AEF lietišķās programmas ietvaros notiks diskusijas par sportu, kuru dalībnieki apspriedīs gatavošanos Olimpiskajām spēlēm Āzijā.

Viena no AEF galvenajām tēmām ir enerģētika — tai būs veltītas vairākas diskusiju sesijas, kurās piedalīsies varasiestāžu un uzņēmumu pārstāvji — nozares līderi no Krievijas un Āzijas-Klusā okeāna reģiona valstīm. Tāpat pasākuma dalībnieki apspriedīs digitālo tehnoloģiju ieviešanu starptautiskajos transporta koridoros, ekoloģiskos projektus Āzijas-Klusā okeāna reģionā, Zīda ceļa attīstību un tūrismu Tālajos Austrumos, kā arī investīcijas paātrinātas attīstības teritorijās un Vladivostokas brīvostā.

Foruma dalībnieki un ārvalstu viesi

AEF darbā 11.-12. septembrī pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina ielūguma pirmo reizi piedalīsies ĶTR priekšsēdētājs Sji Dziņpins. Dienvidkorejas delegāciju vadīs valsts premjerministrs Ļi Nakjons. Gaidāms, ka viņš apspriedīs ar Krievijas prezidentu miera procesu Korejas pussalā. Šogad forumā piedalīsies plaša delegācija no Japānas — 400 pārstāvji, ko vadīs Japānas premjers Sindzo Abe.

Производство фольги на заводе Русал Саянал - Sputnik Latvija
AmCham vadītājs: jaunās sankcijas ASV ekonomikai kaitē vairāk nekā Krievijai

AEF apmeklēs delegācija no Ziemeļkorejas — to veidos septiņi cilvēki. Delegāciju vadīs valsts ārējo ekonomisko sakaru ministrs. Mongolijas delegāciju forumā vadīs šīs valsts prezidents Hatmaagijns Batulga. AEF piedalīsies aptuveni 80 amatpersonas un biznesa pārstāvji no Mongolijas.

Citu ārvasltu viesu vidū ir Indijas tirdzniecības un rūpniecības ministrs Surešs Prabhu, kurš forumā vadīs šīs valsts delegāciju, Mongolijas ārlietu ministrs Damdins Cogtbatars, Korejas Starptautiskās ekonomiskās politikas institūta prezidents Ļi Cžejons, ĶTR Tursima palātas priekšsēdētājs Vans Pins, kā arī Ķīnas biznesa pārstāvji. Jāpiebilst, ka AEF piedalīsies arī studentu delegācija no ASV vadošajām augstskolām.    

Ziņu lente
0