Krievijas ārlietu ministrs "noņem cepuri" britu diplomātijas priekšā

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs komentēja Krievijas diplomātu masveida izsūtīšanu laikā, kad saasinājās ar skandalozo "Skripaļu lietu" saistītā Krievijai naidīgā histērija.

RĪGA, 4. septembris — Sputnik. Ar saviem ironiskajiem izteikumiem pazīstamais Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka "neliekuļoti noņem cepuri" britu diplomātu priekšā, kam izdevies pārliecināt kolēģus Eiropā izsūtīt Krievijas diplomātus "Skripaļu lietas" ietvaros, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti. 

Krievijas ārlietu ministrs sarunā ar Maskavas Valsts Starptautisko attiecību institūta studentiem atgādināja, ka pēc incidenta Solsberijā, kura laikā tika saindēts bijušais Krievijas izlūkdienesta darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija, "Eiropas Savienība reaģējusi savaldīgi", taču Londonai izdevies "pierunāt divas trešdaļas ES izsūtīt pa vienam, pa diviem, pa trim Krievijas diplomātiem Lielbritānijas pēdās."

Lielbritānijas Solsberija - Sputnik Latvija
Viņš noteikti būtu piezvanījis: radinieki uzskata, ka Skripaļs ir miris

"Kad mēs saviem partneriem Eiropā, kuri bija spiesti pakļauties šai šantāžai, vaicājām, vai angļi viņiem uzrādījuši kaut ko vairāk par publiski teikti, tas ir, kaut ko virs highly likely, mums atbildēja: nē. Taču esot solījuši to izdarīt vēlāk. Es regulāri interesējos, — līdz šim neviens neko nevienam nav uzrādījis. Protams, britu tradīcijas ir labi pazīstamas. Es neliekuļoti noņemu cepuri britu diplomātu priekšā, kuri periodā, kad valsts pilnībā izstājas no ES, pamanās ietekmēt ES politiku attiecībās ar Krieviju, nu, un ASV arī," – paskaidroja Lavrovs.

Neskatoties uz jebkādu pierādījumu trūkumu, izpūstā "Skripaļa lieta" joprojām ietekmē politiku. Piemēram, tā kļuvusi par ieganstu ASV sankciju ieviešanai pret Krieviju, kas stājās spēkā 27. augustā. Sarunā par jaunajiem amerikāņu ierobežojumiem Lavrovs atzīmēja, ka "ASV nolēmušas skriet pa priekšu Londonai".

"Man šķiet, te izpaužas britu diplomātijas prasme pierunāt un palaist pa priekšu tos, kuri var uzņemties melno darbu," – viņš pastāstīja MVSAI studentiem.

Iepriekš vēstīts, ka 4. martā Solsberijas pilsētā Lielbritānijā tika atrasti Krievijas izlūkdienestu kādreizējais darbinieks Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Viņi bija bez samaņas. Britu varasiestādes bez jebkādiem pierādījumiem nekavējoties apsūdzēja Krieviju par ķīmisko ieroču pielietošanu un sacēla lielu starptautisko skandālu, kam sekoja Krievijas diplomātu izraidīšana no vairākām valstīm.

Maskava kategoriski noliedz minētās apsūdzības. Krievijas ĀM nosūtījusi jau aptuveni 60 diplomātiskās notas ar prasību dāvāt piekļuvi izmeklēšanai un cietušajiem Krievijas pilsoņiem, kā arī tiesiskās palīdzības pieprasījumus un sadarbības piedāvājumus, tostarp arī par kopīgu izmeklēšanu, taču britu valdības iestādes līdz šim nav sniegušas nekādu atbildi.

Ziņu lente
0