Krievijā notiks pēdējo 37 gadu laikā lielākās militārās mācības

© Sputnik / Виктор ТолочкоСовместные белорусско-российские учения на полигоне "Брестский"
Совместные белорусско-российские учения на полигоне Брестский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Iedomājieties, ka vienlaikus strādā 36 tūkstoši militārās tehnikas vienību – tanki, BTR, kājnieku kaujas mašīnas, un tas viss, protams, tiek pārbaudīts kaujas apstākļiem maksimāli pietuvinātā situācijā," – teica Krievijas aizsardzības ministrs.

RĪGA, 29. augusts – Sputnik. Gandrīz 300 tūkstoši karavīru, 36 tūkstoši tanku, BTR un citu mašīnu, vairāk nekā tūkstotis helikopteru, lidmašīnu un bezpilota lidaparātu tiks iesaistīti manevros "Austrumi 2018". Tās būs lielākās mācības Krievijā kopš slavenajiem manevriem "Rietumi 81", vēsta RIA Novosti.

Armijas bāzes radars - Sputnik Latvija
Krievijā pastāstīja, kā atbildēs uz NATO militārajām mācībām Norvēģijā

Par to otrdien informēja Krievijas aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Sergejs Šoigu, tiekoties ar žurnālistiem.

Pēc viņa vārdiem, tamlīdzīga vēriena manevri nav notikuši Krievijā kopš 1981. gada. "Zināmā mērā tie atgādina "Rietumus 81", taču, šķiet, ir vēl vērienīgāki. Vairāk nekā tūkstotis lidaparātu, gandrīz 300 tūkstoši karavīru, gandrīz visos Centrālā un Austrumu kara apgabala poligonos, protams, Klusā okeāna flote, Ziemeļu flote, pilnībā iesaistīti gaisa desanta spēki," – teica Šoigu.

"Iedomājieties, ka vienlaikus strādā 36 tūkstoši militārās tehnikas vienību – tanki, BTR, kājnieku kaujas mašīnas, un tas viss, protams, tiek pārbaudīts kaujas apstākļiem maksimāli pietuvinātā situācijā," – atzīmēja Krievijas aizsardzības ministrs.

Viņš pastāstīja, ka manevri sākas tradicionāli – ar lielu sagatavošanās pasākumu sēriju – aptuveni 15 mācībām karaspēku apgādes jomā. Mācību priekšvakarā bruņoto spēku virspavēlnieks izsludināja pēkšņu cīņasspēkas pārbaudi, kas, pēc Šoigu vārdiem, kļuvusi par "labu praksi mūsu dzīvē un darbā".

Manevri "Austrumi 2018" noritēs no 11. līdz 15. septembrim. Tas būs lielākais Bruņoto spēku sagatavošanas pasākums. Manevri ieguvuši starptautisku statusu. Mācībās piedalīsies Austrumu un Centrālā kara apgabala spēki, Ziemeļu flotes spēki, visas Gaisa desanta vienības un armijas daļas, tālās un kara transporta aviācijas lidmašīnas, turklāt vienā mācību posmā pievienosies vienības no Ķīnas un Mongolijas.

Ziņu lente
0