Krievijas karavīri gatavi īstenot Putina un Trampa vienošanās

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМинистерство обороны России
Министерство обороны России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka gatava realizēt Vladimira Putina un Donalda Trampa sarunā panāktās vienošanās starptautiskās drošības jautājumos.

RĪGA, 18. jūlijs — Sputnik. Pagaidām analītiķi un politologi no visas pasaules pēc savas saprašanas interpretē Helsinkos aizritējušā Krievijas un ASV samita rezultātus un sekas, bet Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs jau paziņoja, ka Krievijas Aizsardzības ministrija ir gatava īstenot lielvalstu vadītāju vienošanās starptautiskās drošības jautājumos, informēja Sputnik Igaunija.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV līdera Donalda Trampa tikšanās - Sputnik Latvija
"1-0 Putina labā": samits Helsinkos radījis paniku latviešu elites aprindās

Konašenkovs paskaidroja, ka runa ir par plāniem paplašināt saziņu ar amerikāņu kolēģiem starp KF BS Ģenerālštābu un ASV armijas štābu priekšnieku apvienoto komiteju, kā arī pa citiem kanāliem. Citastarp nepieciešams apspriest Līguma par stratēģisko uzbrukuma ieroču samazināšanu (START) darbības termiņa pagarināšanu un karadarbību mijiedarbību Sīrijā.

Tikšanās laikā Helsinkos Vladimirs Putins informēja Donaldu Trampu par to, ka Kremlis ir gatavs pagarināt START, taču vispirms nepieciešams apspriest nianses. Tāpat abu valstu vadītāji vienojās par sadarbību Sīrijas krīzes risinājuma ietvaros.

Donalds Tramps uzsvēra, ka šāda sadarbība varētu glābt "simtiem tūkstošu dzīvību".

Neilgi pirms Krievijas un ASV prezidentu samita Helsinkos tur tikās Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba komandieris Valērijs Gerasimovs un ASV armijas štābu priekšnieku apvienotās komitejas priekšsēdētājs Džozefs Danfords. Viņi apsprieda Krievijas un ASV iespējamās militārās sadarbības konkrētus aspektus.

Vajag tikties biežāk

Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV vadītāja Donalda Trampa preses konference - Sputnik Latvija
Donalds Tramps saskāries ar skarbu kritiku pēc sarunas ar Krievijas prezidentu

Iepriekš jau vēstīts, ka 16. jūlijā Helsinkos aizritēja pirmā Vladimira Putina un Donalda Trampa pilna formāta tikšanās. Viņu saruna kopumā ilga četras stundas. Tā sākās ar tikšanos aiz slēgtām durvīm, kas izrādījās ilgāka nekā bija plānots. Savienoto Valstu vadītājs pēc sarunas pavēstīja, ka tā bijusi sekmīga. Savukārt Putins noslēguma preses konferencē pastāstīja, ka puses izskatījušas gandrīz visu divpusējo attiecību spektru un starptautiskos jautājumus un vietām pat panāktas praktiskas vienošanās.

Donalds Tramps tikšanos ar Putinu novērtēja pozitīvi. Viņš uzsvēra, ka sakari ar Krieviju ir svarīgi gan ASV, gan pārejai pasaulei, un norādīja: Maskavai un Vašingtonai jāatrod sadarbības iespējas.

Ziņu lente
0