Krievija "iebetonēs" kodolieroču paritāti

CC0 / pxhere / Raķetes palaišana
Raķetes palaišana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas bruņojuma jauno sistēmu mērķis ir "iebetonēt" kodolieroču paritāti, paziņoja Dmitrijs Peskovs, Krievijas prezidenta preses sekretārs.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik.  Militāri politiskā bloka NATO radīto draudu dēļ Krievija ir spiesta radīt bruņojumu, kura mērķis ir izslēgt kodolieroču paritātes pārkāpumu risku. Par to intervijā telekanālam RT pastāstīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Jūs zināt, ka paritāte ir nodrošināta, pateicoties jaunajiem izgudrojumiem, pateicoties jauno bruņojuma sistēmu izgudrojumiem, kuru mērķis ir "iebetonēt" kodolieroču paritāti," — Peskova teikto citēja Sputnik Igaunija.

Peskovs atzīmēja, ka paritāte ir ne tikai savstarpējas savaldīšanas elements, bet arī elements, kas garantē stratēģisko kodoldrošību. Kremļa pārstāvis apliecināja, ka citu alianses radīto draudu fonā Krievijas Bruņotie spēki un Krievijas militārās rūpniecības komplekss sper "visus nepieciešamos soļus".

Putins par Krievijas jaunāko bruņojumu - Sputnik Latvija
Ja neticat, skatieties paši: Putins par Krievijas jaunāko bruņojumu

Iepriekš vēstīts, ka 2018. gada 1. martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā vēstījumā Federālajai Sapulcei pastāstīja par jaunākajām bruņojuma sistēmām, kam nav analogu visā pasaulē. Starp tiem bija starpkontinentālo raķešu komplekss "Sarmat", tālā darbības rādiusa zemūdens bezpilota aparāti "Poseidon", raķešu komplekss ar hiperskaņas planējošo spārnoto bloku "Avangard", neierobežota darbības rādiusa spārnotā raķete ar kodolenerģētisko iekārtu "Burevestņik", aviācijas hiperskaņas raķešu komplekss "Kinžal" un lāzera cīņas sistēma "Peresvet".

Vienlaikus Maskava jau vairākkārt ir norādījusi, ka netiecas pastiprināt konfrontāciju attiecībās ar NATO, un uzsvētusi, ka Krievija neplāno uzbrukumus nevienai NATO dalībvalstij.    

Ziņu lente
0