Krievijā izvērtē iespējas vienkāršot pilsonības saņemšanas procedūru

© Foto : PointKrievijas Federācijas pilsoņa pase
Krievijas Federācijas pilsoņa pase - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Valsts domes deputāts Konstantins Zatuļins ierosinājis vienkāršot pilsonības saņemšanas procedūru un ļaut tautiešiem saņemt uzturēšanās atļauju KF, neatsakoties no savas valsts pilsonības: pēc viņa domām, šāds lēmums izrādīsies saistošs desmitiem miljonu tautiešu.

RĪGA, 25. jūnijs — Sputnik. Krievijas Valsts domes NVS, Eirāzijas integrācijas un tautiešu lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieks Konstantins Zatuļins ierosinājis vienkāršot pilsonības saņemšanas procedūru, vēsta Sputnik Moldova, atsaucoties uz RIA Novosti.

Pēc viņa domām, šāds lēmums sekmēs desmitiem miljonu tautiešu pārcelšanos uz Krieviju.

Latvijas pase - Sputnik Latvija
Divas pilsonības: vētra sociālajos tīklos barikāžu varoņa bērnu dēļ

Politiķis ierosināja ļaut viņiem saņemt uzturēšanās atļauju Krievijā, neatsakoties no savas valsts pilsonības. Savu viedokli deputāts pamatoja ar argumentu par to, ka tautiešu vidū ir Krievijas teritorijā vēsturiski dzīvojošo tautību pārstāvji.

"Runa ir par desmitiem miljonu cilvēku. Vai tas būs slikti Krievijai, ja šie cilvēki būs KF pilsoņi? Vai tas nodarīs kaitējumu Krievijai, tās īpatsvaram un pašcieņai, un visam pārējam, ja pieaugs mūsu pilsoņu skaits?" — sašutis skaidroja politiķis.

Zatuļins ir pārliecināts, ka vienkāršotas procedūras apstākļos ievērojami pieaugs cilvēku skaits, kuri vēlas pārcelties uz Krieviju, jo patlaban viņus atbiedē birokrātiskie šķēršļi un daudzi no viņiem atsakās no domas pāriet Krievijas Federācijas pilsonībā.    

Ziņu lente
0