Ļimonova saraksts: Krievijas rakstnieks nosaucis Latvijas galveno rusufobu vārdus

© Sputnik / Sergey MelkonovМарш легионеров СС в Риге
Марш легионеров СС в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pazīstams Krievijas rakstnieks Eduards Ļimonovs piedāvā aizliegt ieceļot Krievijā tiem Latvijas varas iestāžu pārstāvjiem, kuri, pēc viņa domām, vairāk par citiem parādījusī sevi kaujas laukā ar krievu pasauli Latvijā.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Krievijas rakstnieks, kā arī bijušais Krievijā aizliegtās Nacionālboļševiku partijas priekšsēdētājs Eduards Ļimonovs publicējis sociālajā tīklā LiveJournal "Latvijas rusofobu sarakstu".

Ļimonovs paziņoja, ka publicējis Latvijas oficiālo amatpersonu-rusofobu sarakstu pēc kāda nacionālboļševika lūguma. Tāpat rakstnieks atzīmēja, ka saraksts nācis "no Latvijas biedriem".

"Pie manis atnāca šodien mūsu puisis, nacionālboļševiks, un palūdza publicēt Latvijas amatpersonu, rusofobu sarakstu, kuri ir saistīti ar diskriminējošo likumu pieņemšanu attiecībā pret Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, lai pret viņiem tiktu izplatīts aizliegums ieceļot Krievijas teritorijā," — uzrakstīja Ļimonovs.

Publikācija ar "Latvijas rusofobu sarakstu" tāpat publicēta rakstnieka Facebook lapā.

Sarakstā iekļuvuši gan daži Latvijas ministriju vadītāji, tostarp, premjers, gan Saeimas deputāti. Turklāt, papildinot sarakstu, tika publicēti žurnālistu vārdi, kuri "pieļauj šovinistiskus izteicienus par Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, Krieviju un krievu tautu".

Politiķu-rusofobu skaitā tika iekļautas sekojošās personas: Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis, Saeimas spīkere Ināra Mūrniece, Latvijas tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, Latvijas delegācijas priekšsēdētājs Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamenta asamblejā (EDSO PA) Edvīns Šnore, Tieslietu ministrija parlamenta sekretārs Jānis Iesalnieks, Latvijas Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas lietu komisijas priekšsēdētājs Ainārs Latkovskis, Latvijas Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrības lietu komisijas vadītājs Ilmārs Latkovskis, kā arī Saeimas deputāti Jānis Dombrava un Aleksandrs Kiršteins.

Žurnālistu skaitā, pret kuriem nezināmi "Latvijas biedri" vēlētos piemērot sankcijas, iekļuva Māris Zanders, Elita Veidemane un Gatis Šļūka.

Ziņu lente
0