Putins: padomju tauta izglāba Eiropu un pasauli no verdzības, Krievija neļaus to aizmirst

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins, uzstājoties ar runu 9 .maija Uzvaras parādē Maskavā
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, uzstājoties ar runu 9 .maija Uzvaras parādē Maskavā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, uzstājoties ar runu 9 .maija Uzvaras parādē Maskavā, uzsvēra, ka Krievija ir gatava līdztiesīgām partnerattiecībām pasaules drošības dēļ, taču neļaus sagrozīt un kropļot vēsturi.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Savā uzrunā parādē, kas veltīta Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 73. gadadienai, Krievijas līderis Vladimirs Putins uzsvēra, ka Krievija nepieļaus pārsvītrot padomju tautas varoņdarbu, kas izglābusi pasauli no verdzības un Holokausta, vēsta RIA Novosti.

"Šodien cenšas pārsvītrot tautas varoņdarbu, kura izglābusi Eiropu un pasauli no verdzības, no iznīcības, no Holokausta šausmām, sagrozīt kara notikumus, aizmirst īstos varoņus, pārrakstīt, izkropļot pašu vēsturi. Mēs to nekad nepieļausim. Mūsu pienākums — glabāt piemiņu par karavīru varonību, kuri atdevuši savas dzīvības, lai dzīvotu citi," — teica prezidents.

Viņš uzsvēra, ka padomju ļaudis cīnījās līdz nāvei, un neviena valsts pasaulē nav apturējusi tādu uzbrukumu, kā PSRS Lielā Tēvijas kara laikā, paveicot neiespējamo.

"Mēs vienmēr leposimies ar to, ka padomju tauta nenodrebēja, neklanījās ienaidnieku priekšā, kamēr dažas valstis izvēlējās kaunpilnu padošanos, liekulīgu izlīgšanas politiku, vai tiešu sadarbību ar nacistiem," — teica Putins.

Prezidents uzsvēra, ka Krievija ir atvērta dialogam, lai sekmētu globālo drošību, gatava līdztiesīgām partnerattiecībām pasaules drošības un progresa labā. Viņš uzsvēra, ka karš — tas ir izaicinājums dzīvībai un visam labajam tajā. Putins apliecināja, ka Krievija atceras divu pasaules karu nestās traģēdijas un šī atmiņa neļaus tai kļūt aklai.

"Mēs atceramies divu pasaules karu traģēdijas no vēstures mācībām. Tās neļauj mums kļūt akliem, jauno draudu fonā parādās tie paši pretīgie vaibsti — egoisms un neiecietība, kareivīgs nacionālisms un pretenzijas uz izcilību. Mēs apzināmies, cik nopietni ir šie draudi," — teica prezidents.

Putins uzsvēra, ka visām valstīm ir jāapzinās, ka miers ir ļoti trausls un tā stabilitāti var stiprināt tikai pasaules valstu kopējā vēlme dzirdēt, uzticēties un cienīt vienam otru.

Parādē par godu uzvarai 1941.-1945.gada Lielajā Tēvijas karā piedalījās 13 tūkstoši cilvēku, 159 kara tehnikas vienības un 75 lidaparāti.

Parādi vēroja arī Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu un Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs, kuri ierādās Sarkanajā laukumā kopā ar Krievijas prezidentu.    

Ziņu lente
0