Melnās jūras flote gatava cīnīties ar pirātiem Azovas jūrā

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasFregate "Admiral Grigorovič"
Fregate Admiral Grigorovič - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Melnās jūras flote gatava nodrošināt Krievijas kuģniecības drošību, pateicoties pastāvīgai dislokācijai Melnās jūras ziemeļaustrumu daļā un Azovas baseina zonā.

RĪGA, 4. aprīlis — Sputnik. Melnās jūras flotes komandieri gatavi uzlabot kuģniecības drošību Melnās jūras ziemeļaustrumu daļā un Azovas akvatorijā. Šāds lēmums pieņemts pēc incidenta, kura ietvaros Ukrainas robežsargi aizturēja kuģi "Nord" no Krimas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avotu republikas varasiestāžu struktūrās.

Ukrainas robežsargi aizturēja Krievijas kuģi "Nord" 26. martā, ekipāža tika apsūdzēta par jūras robežas pārkāpumu. Pret zvejniekiem tika sastādīti administratīvie protokoli, viņiem aizliegts pamest kuģi. Berdjanskas ostā nogādātais kuģis "Nord" ir arestēts.

Самолеты-перехватчики Су-27 - Sputnik Latvija
ASV aicina Krieviju pārtraukt bīstamos lidmašīnu pārtveršanas manevrus

Kuģa kapteinis Vladimirs Gorbina paziņoja, ka robežsargi solījuši atlaist aizturētos, ja viņi uzrādīs Ukrainas pases. Pie tam kapteinis atzīmēja, ka Krievijas konsulam liegta iespēja sazināties ar ekipāžu, aizbildinoties ar to, ka uz kuģa neesot Krievijas pilsoņu. Maskava pieprasījusi atdot sagrābto kuģi un atbrīvot ekipāžu.

"Ukrainas jūras robežsargu agresīvās darbības starptautiskajos ūdeņos rada ne tikai Krievijas kuģu sagrābšanas risku, bet arī īsta valsts pirātisma veidošanās draudus," — informēja aģentūras sarunbiedrs.

Viņš atzīmēja, ka Melnās jūras flote, tostarp jūras aviācija, saņemot pavēli, nodrošinās Krievijas kuģniecības drošību, pateicoties pastāvīgai dislokācijai Melnās jūras ziemeļaustrumu daļā un Azovas baseina zonā.

Ziņu lente
0