Krievijas ĀM pastāstīja par Rietumu galveno mērķi attiecībā pret Maskavu

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ĀM
Krievijas ĀM - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā atzīmējusi Krievijas ārpolitiskās iestādes pārstāve, dažas valstis dara visu, lai futbola bumba PČ 2018 neskartu Krievijas futbola laukumu.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Atsevišķu rietumu valstu galvenais mērķis ir nepieļaut pasaules čempionāta futbolā rīkošanu Krievijā, pauda uzskatu Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova intervijas laikā Piektajam kanālam, vēsta Sputnik Lietuva.

Atbildot uz jautājumu, vai Krievija nevarētu saskarties ar izolāciju no Rietumu puses pasaules čempionāta futbolā rīkošanas kontekstā, Zaharova atzīmēja, ka "tas ir vienkārši gaišzilais sapnis, tas ir galvenais mērķis".

Futbols - Sputnik Latvija
Saeimas un Krievijas vēstniecības Latvijā komandu futbola mačam draud atcelšana

Pēc Zaharovas domām, atsevišķu valstu vadītāji rīkojas pēc principa "visas metodes ir labas", "lai tikai aizvāktu šo pasaules čempionātu futbolā no Krievijas".

Šonedēļ vairākas Eiropas Savienības valstis, kā arī ASV, Kanāda, Norvēģija un Ukraina izsūtīja Krievijas diplomātus uz bijušā GIP pulkveža Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas noindēšanas fona ar A234 vielu.

Tāpat uz "Skripaļa lietas" fona Lielbritānijas un Islandes varas iestādes atteikušas atbraukt uz PČ  2018 mačiem Krievijā.

Londona apgalvo, ka ar Skripaļu noindēšanu ir saistīta Krievijas valsts. Maskava to kategoriski noliedz un pieprasa pierādījumus, kurus Lielbritānija joprojām nav sniegusi.

Vēsturē pirmais pasaules čempionāts futbolā Krievijas teritorijā notiks no 14. jūnija līdz 15. jūlijam.    

Ziņu lente
0