Peskovs nosauca Putina prioritātes ārpolitikā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava turpinās attīstīt un stiprināt sakarus ar dažādām valstīm; turklāt Krievija "tiecas attīstīties šajā procesā tika tālu, cik vien būs gatavi mūsu partneri", paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēlas attīstīt attiecības ar daudzām pasaules valstīm, tostarp, ar ASV un Eiropu, apziņoja prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs telekanāla RT intervijā. 

Taču ārpolitikai ir jāveido komfortabli apstākļi valsts iekšējo problēmu risināšanai, paudis viņš.

"Manuprāt, pēc Putina uzskatiem, galvenais ārpolitikas un starptautisko attiecību mērķis ir komfortablu apstākļu nodrošināšana iekšējo uzdevumu risināšanai. Putins skaidri saprot savus iekšējos uzdevumus, un viņam ir konkrēts attīstības plāns," — atzīmēja Peskovs.

Tādēļ, pēc preses sekretāra sacītā, prezidentam ir nepieciešams diplomātijas atbalsts.

Блокнот волонтера с предвыборной символикой в региональном избирательном штабе кандидата в президенты РФ Владимира Путина - Sputnik Latvija
Peskovs pastāstīja par Putina iespaidīgo plānu Krievijas izaugsmei

Peskovs uzsvēra, ka akcentēšanās uz iekšlietām nenozīmē lielāko Krievijas izolāciju no pasaules. Tieši pretēji, Maskava turpinās attīstīt un stiprināt sakarus ar dažādām valstīm, atzīmēja viņš un piebilda, ka Krievija "tiecas attīstīties šajā procesā tika tālu, cik vien būs gatavi mūsu partneri".

Baltijas valstis vairākkārt paziņojušas par "Krievijas draudiem". 2016. gadā NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums par alianses militāro bataljonu izvietošanu ar rotācijas principu Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Polijas teritorijās.

Svētdien Putins vēlreiz uzsvēra, ka Krievija ir ieinteresēta attīstīt pozitīvas attiecības ar visām valstīm.

Iepriekš prezidents paziņoja, ka, neskatoties uz jaunāko stratēģisko ieroču izstrādāšanu, Krievija nedraud nevienai valstij un negrasās nevienam uzbrukt. Kā atzīmēja valsts vadītājs, šādus ieročus Maskava varētu izmantot tikai atbildes trieciena kārtā.

Ziņu lente
0