Politika

Pēc 99% vēlēšanu protokolu apstrādes noskaidrojies: Vladimirs Putins saņēmis 76,67% balsu

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasVladimirs Putins
Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidenta vēlēšanas notika vakar, 18. martā.

RĪGA, 19. marts — Sputnik. Pašreizējais valsts vadītājs Vladimirs Putins vēlēšanās ieguvis 76,67% balsu — šāds rezultāts saņemts pēc 99,75% biļetenu apstrādes, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Centrālās vēlēšanu komitejas (CVK) datiem.

CVK atzīmēja, ka valsts vadītājs ieguvis lielāko vēlētāju politisko atbalstu savā karjerā — par viņu nobalsojuši 54,4 miljoni pilsoņu, tātad par 5,1 miljonu vairāk nekā 2004. gadā. Pie tam Putins ieguvis absolūta vēlētāju vairākuma atbalstu — par viņu nobalsojuši vairāk pilsoņu, nekā par visiem pārējiem kandidātiem kopā līdz ar tiem, kuri vēlēšanās nepiedalījās.

Vladimirs Putins nobalsoja vēlēšanās - Sputnik Latvija
Video
Esmu pārliecināts – programma ir pareiza: Vladimirs Putins nobalsoja vēlēšanās

Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas kandidāts Pāvels Grudiņins saņēmis 11,79% balsu, Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis — 5,66%. Televīzijas zvaigzne Ksenija Sobčaka saņēmusi 1,67% balsu, partijas "Jabloko" līderis Grigorijs Javlinskis — 1,04%, Boriss Titovs — 0,75%, Maksims Suraikins — 0,68%, Sergejs Baburins — 0,65%.

Valsts vadītājs apsveica savus piekritējus ar uzvaru vēlēšanās un paziņoja, ka viņa komandai izdevies sasniegt teicamu rezultātu. "Ļoti svarīgi ir panākt, lai cilvēki jums ticētu, lai cilvēki justu neliekuļotību, lai viss, ko jūs sakāt, nāktu no sirds, patiesi. Un jums tas ir izdevies," — viņš teica tikšanās gaitā priekšvēlēšanu štābā.

Ar atkārtotu ievēlēšanu valsts prezidenta postenī Putinu jau apsveikuši vairāki pasaules valstu līderi, tostarp Ķīnas Tautas Republikas priekšsēdētājs Si Cziņpiņs, Kazahstānas prezidents Nursultans Nazarbajevs, Kubas līders Rauls Kastro un Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs.

Krievijas prezidenta vēlēšanas notika vakar, 18. martā.

Ziņu lente
0