Krievijas ārlietu ministrs: Terēzas Mejas paziņojums neatbilst nekādām pieklājības normām

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neseno Lielbritānijas valdības rīcību sakarā ar bijušā Krievijas izlūkdienesta darbinieka Sergeja Skripaļa noindēšanas lietu Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs nosauca par šausmīgu.

RĪGA, 15. marts – Sputnik. Vērtējot Krievijas un ES attiecību atjaunošanu, Lavrovs informēja, ka Maskava būs gatava atjaunot partnerattiecības ar Briseli, "kad mūsu Eiropas kaimiņiem zudīs interese sekot līdzi amerikāņu rusofobijas tendencēm, ieskaitot sankcijas un provokācijas", vēsta RIA Novosti.

"Un, protams, kad pazudīs vēlme samierināties ar to izrīcību, ko šobrīd vērojam Lielbritānijas valdībā, un kura iziet tālu aiz elementārās pieklājības robežām. Mēs mierīgi atbildam uz visām šīm izdarībām ar to, ka vēlamies runāt ar visiem un apspriest jebkādas problēmas… taču darīt to ar cieņu, bez histērijas veicināšanas," – teica Lavrovs, uzstājoties forumā "Krievija – iespēju valsts".

Savā runā parlamentā Terēza Meja atklāti apsūdzēja Krieviju par bijušā Galvenās izlūkošanas dienesta darbinieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu.

Пузырек с ядом - Sputnik Latvija
Le Monde: eksperti apšauba Krievijas sakarus ar Skripaļa saindēšanu

"Nav cita alternatīva secinājuma, kā vien tas, ka Krievijas valsts ir atbildīga par Skripaļa kunga un viņa meitas slepkavības mēģinājumu, un citu Lielbritānijas pilsoņu dzīvību apdraudēšanu Solsberijā, ieskaitot detektīvu seržantu Niku Beiliju," — sacīja Meja.

Krievijas puse noliedz, ka būtu jebkādā veidā iesaistīta Skripaļa noindēšanas mēģinājumā. Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs nosaucis visas Londonas apsūdzības par "štruntu". Pēc Lavrova teiktā, KF vēlas saņemt izmeklēšanas materiālus, tomēr Londona ar neskaidriem ieganstiem tos nesniedz. Turklāt, kā uzsvēra ministrs, Krievija ir gatava sadarboties ar Lielbritāniju šajā lietā, ja Londona ievēros visas šādos gadījumos nepieciešamās procedūras, kas iekļautas Ķīmisko ieroču aizlieguma konvencijā.

Meja faktiski ignorēja Krievijas puses paziņojumus, un trešdien parlamentā pasludināja pret KF vērsto pasākumu sarakstu.

Ziņu lente
0