Politika

Putins reaģējis uz Rietumu mēģinājumiem nodēvēt viņu par "galveno ļaundari"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasVladimirs Putins
Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valsts vadītājs atzinis, ka tamlīdzīgas etiķetes viņu emocionāli neskar.

RĪGA, 10. marts — Sputnik. Vladimirs Putins pastāstīja, ka nejūtas aizskarts par galvenā ļaundara etiķeti, ko viņam cenšas piekārt Rietumos, vēsta Sputnik Igaunija.

Par to vēstīja aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz dokumentālo filmu "Pasaules kārtība 2018", kurā Krievijas prezidents atbildēja uz filmas autora, teležurnālista Vladimira Solovjova jautājumiem. Kad Solovjovs pavaicāja, kāda ir sajūta "galvenā ļaundara" lomā, Putins attrauca:

"Pavaicājiet ļaundariem. Tas ir rietumu avotu viedoklis, turklāt nebūt ne vispārējs."

Putins piebilda, ka viņu tamlīdzīgi izteikumi emocionāli neaizskar:

"Nē, pie tā jau sen esmu pieradis. Ir ļoti labi orientieri, ļoti labas bākas. Tāda bāka ir Krievijas Federācijas un tās tautas intereses. Ja jūtu, ka nekur neesmu nogājis sāņus, ka eju pareizi, viss pārējais mani vispār neinteresē," — teica prezidents.

Putins uzsvēra, ka tamlīdzīgas runas nekādi nenovērš viņa uzmanību no uzdevumiem, ko viņš uzskata par svarīgākajiem savai valstij.

Sankcijas ir vājuma pazīme

Intervijā Vladimira Solovjova filmai "Pasaules kārtība 2018" Krievijas valsts vadītājs komentēja arī ASV un to sabiedroto īstenoto politiku — pret Krieviju vērstās sankcijas.

Pēc viņa domām, ASV sankciju politika ir vājuma, nevis spēka pazīme:

"Ņēma visus vienā grābienā, ieslēdza kaut kādā sarakstā, visus par ienaidniekiem nosauca. Tā ir vājuma nevis spēka pazīme, ja visus mēģina ar vienu sitienu aizsniegt. Tā nemēdz būt. Tā ir nekompetences izpausme."

Путин и Инфантино сыграли в футбол - Sputnik Latvija
Simts dienas līdz čempionātam: Putins un Infantino uzspēlēja futbolu Kremlī

Tāpat viņš komentēja Rietumos plaši izplatīto domu par to, ka viņš un Krievija "spēlē ar vājām kārtīm".

"Ja mēs labi spēlējam ar sliktām kārtīm, tas nozīmē, ka viņi vispār neprot spēlēt. Tātad viņi nemaz nav tik stipri. Tātad kaut kā pietrūkst," — teica Putins.

Valsts vadītājs pastāstīja, ka, sākoties runām par to, viņš min piemēru no savas sporta dzīves: kad pirms daudziem gadiem viņš kļuva par sporta meistaru, viņa draugs ar labākām sportiskajām īpašībām viņam teicis, ka, sak, arī būtu kļuvis, ja būtu gribējis.

"Es pie sevis nodomāju: būtu kļuvis, ja būtu varējis. Tātad kaut kā pietrūka: varbūt gribas bija par maz, nepietika pacietības, darba spējas, drosmes. Kaut kā pietrūka, kaut kā nepietika," — atzīmēja Putins.

Dokumentālajā filmā "Pasaules kārtība 2018" Krievijas prezidenta atbildēja arī uz citiem jautājumiem. Kinolente ir 2015. gada decembrī klajā nākušās Vladimira Solovjova dokumentālās filmas "Pasaules kārtīb" jaunā versija.

Ziņu lente
0