Krievijas valdība apstiprināja protokolu par robežas demarkāciju ar Latviju

© Sputnik / Oksana DzadanRobeža
Robeža - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dokumentu parakstījuši Latvijas ģenerālā konsule Sanktpēterburgā Irina Mangule un KF ĀM īpašo uzdevumu vēstnieks Aleksejs Obuhovs.

RĪGA, 21. februāris — Sputnik. Krievijas valdība apstiprināja protokolu par valsts robežas demarkāciju ar Latviju, atbilstošais dokuments ir publicēts tiesiskās informācijas oficiālajā portālā.

2017. gada 25. oktobrī Latvija un Krievija parakstīja dokumentus par valsts robežas demarkāciju starp valstīm. Dokumentu parakstīšanas ceremonija notika Latvijas — Krievijas Demarkācijas komisijas noslēguma sēdes laikā. Dokumentu parakstījuši Latvijas ģenerālā konsule Sanktpēterburgā Irina Mangule un KF ĀM īpašo uzdevumu vēstnieks Aleksejs Obuhovs.

Robežsargi ar suni patrulē Latvijas un Krievijas robežu - Sputnik Latvija
Iekšlietu ministrija lūdz 14 miljonus nožogojumam starp Latviju un Krieviju

"Apstiprināt Krievijas — Latvijas Demarkācijas komisijas sagatavoto komisijas protokolu — Krievijas — Latvijas valsts robežas 2017. gada 25. oktobra aprakstu," — teikts dokumentā.

Latvija akceptējusi protokolu par demarkāciju 16. janvārī.

Latvijas — Krievijas Demarkācijas komisija uzsāka darbu 2009. gadā. Demarkācijas darbi tieši uz robežas starp Latviju un Krieviju sākās 2011. gadā. Robežjoslas sakārtošanas process sācies 2012. gadā, kad Valsts robežsardze noslēgusi ar uzņēmumu "Pk 19+9" līgumu par tehniskā projekta izstrādi.

Saskaņā ar projektu robežas zonas infrastruktūrai jāietver pēdu kontroles josla, 4 iekaramie tilti pāri upēm Ludza, Zilupe, Rītupe un Liepna, patruļtakas un žogs 93 kilometru garumā.  2015. gadā ar firmu "Igate" tika parakstīts līgums par infrastruktūras būvniecību.

Krievijas — Latvijas robeža ir 283,6 km gara, tās apzīmēšanai ir uzstādītas 648 robežzīmes.    

Ziņu lente
0