Krievija pieņēmusi lēmumu par "Iskanderu" pastāvīgu dislokāciju Kaļiņingradā

© Sputnik / Сергей Орлов / Pāriet pie mediju bankas"Iskander"
Iskander - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuva bīstas, ka raķešu kompleksi "Iskander", ko Krievija dislocē Kaļiņingradas apgabalā, varētu kavēt NATO dalībvalstu darbības reģionā.

RĪGA, 6. februāris — Sputnik. 5. februārī Krievija dislocēja Kaļiņingradas apgabalā operatīvi taktiskos raķešu kompleksus "Iskander", kuri var izmantot kodolgalviņas, un pieņēmusi lēmumu par to pastāvīgu dislokāciju, ziņojis Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis, vēsta obzor.lt. Krievija apstiprināja šo informāciju.

Iepriekš "Iskanderi" tika nogādāti reģionā mācībām, taču "šoreiz situācija ir citāda — tā ir pastāvīga dislokācija ar visu šim nolūkam nepieciešamo infrastruktūru", uzsvēra Lietuvas politiķis.

Kapitolijs - Sputnik Latvija
Eksperts: ASV vēlas grozīt kodollīdzsvaru pasaulē

Lietuvas izlūkdienesti informē, ka kompleksu "Iskander" izvietošana Kaļiņingradas apgabalā Lietuvai ir potenciāli bīstamāka, ņemot vērā iespēju tos pielietot ar mērķi kavēt NATO sabiedroto darbības reģionā, bet izmantot šos kompleksus mērķu likvidācijai Lietuvā nav nepieciešamības, jo teorētiski šim nolūkam pietiek ar jau esošajiem militāajiem spēkiem.

Krievijas Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Šimanovs apstiprināja aģentūrai RIA Novosti, ka Krievija dislocējusi "Iskander" Kaļiņingradas apgabalā. 

"Jā, dislocējām. Ārvalstu militārās infrastruktūras dislokācija automātiski tiek iekļauta primārās iznīcināšanas (mērķu — red.) sarakstā," — teica Šimanovs.

31. janvārī Kaļiņingradas apgabalā dislocētās raķešu spēku vienības komandieris Anatolijs Gorodeckis informēja, ka tur noslēgušies parka zonas būvdarbi raķešu kompleksu "Iskander M" izvietošanai.

"Būvniecības un montāžas darbu pirmais posms ir pabeigts pilnībā. Ekspluatācijā nodoti astoņi mobilie tentu pārsegi, katlu telpa, inženieru tīkli, pabeigta labiekārtošana," — teica Gorodeckis.

Su-35S - Sputnik Latvija
Krievija atjaunos aviācijas pulku Baltijā un apbruņos to ar jaunākajiem Su-35

Iepriekš Baltijas valstis un Polija jau vairākkārt paudušas bažas sakarā ar operatīvi taktisko kompleksu "Iskander" pārvietošanu uz Kaļiņingradas apgabalu.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, komentējot šos izteikumus, pavēstīja, ka lēmums par raķešu kompleksu "Iskander" pārvietošanu uz Kaļiņingradas apgabalu pieņemts NATO destruktīvo darbību rezultātā, un KF prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atzīmēja, ka Krievijas raķetes atradīsies Kaļiņingradā līdz brīdim, kad Krievija būs pārliecināta, ka netiek plānota pret Krieviju vērstas PGA sistēmas izveide Eiropā. Pie tam Maskava ne vienu reizi vien ir uzsvērusi, ka Krievija nav iecerējusi uzbrukumu nevienai NATO valstij, un aliansē tas ir labi zināms.     

Ziņu lente
0