Politika

Vladimirs Putins piedalīsies prezidenta vēlēšanās

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins 2017. gada 6. decembrī tiekas ar Gorkijas automašīnu rūpnīcas darbiniekiem
Krievijas prezidents Vladimirs Putins 2017. gada 6. decembrī tiekas ar Gorkijas automašīnu rūpnīcas darbiniekiem - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējo mēnešu laikā Putinam vairākkārt tika uzdots jautājums par viņa balotēšanos prezidenta vēlēšanās, taču Krievijas prezidents paskaidroja, ka nav vēl pieņēmis lēmumu, vai izvirzīt savu kandidatūru.

RĪGA, 6. decembris — Sputni. Vladimirs Putins paziņojis, ka izlēmis balotēties vēlēšanās 2018. gadā, vēsta RIA Novosti.

"Es izvirzīšu savu kandidatūru prezidenta postenim," — paziņoja Putins, tiekoties ar rūpnīcas GAZ darbiniekiem.

Viņš norādīja, ka diezin vai izdosies atrast labāku vietu un iemeslu, lai paziņotu savu lēmumu. "Pateicos jums par atbalstu," — piebilda Krievijas valsts vadītājs.

"Krievija ies tikai uz priekšu, un šajā kustībā to neviens un nekad neapturēs," — atzīmēja prezidents.

​Rūpnīcas darbinieks Artjoms Baranovs sarunā atgādināja, ka šodien Putinam jau tika uzdots jautājums par viņa nodomu balotēties, un prezidents atbildējis, ka, lēmumu pieņemot, ņems vērā cilvēku atbalstu. Baranovs apliecināja prezidentam, ka viņu gaida vispārējs atbalsts, un lūdza sagādāt darbiniekiem dāvanu, pasludinot savu lēmumu.

​"Vienotā Krievija" atbalstīs Putina kandidatūru. "Domāju, šo lēmumu atbalstīs absolūts mūsu valsts pilsoņu vairākums, kuri viņā saskata nacionālo līderi," — RIA Novosti paziņoja frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Andrejs Isajevs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Putins atbildēja uz jautājumu par piedalīšanos vēlēšanās

Gorkijas automašīnu rūpnīca svin savu 85. jubileju, un tam par godu Ņižņijnovgorodā notika koncerts.

Vladimirs Putins pirmo reizi tika ievēlēts Krievijas prezidenta postenī 2000. gada 26. martā, kad iepriekšējais valsts vadītājs Boriss Jeļcins atkāpās no amata.

Putins izcīnīja uzvaru pirmajā kārtā — viņš saņēma 52,94% vēlētāju balsu.

Pēdējo mēnešu laikā Putinam vairākkārt tika uzdots jautājums par viņa balotēšanos prezidenta vēlēšanās, taču Krievijas prezidents paskaidroja, ka nav vēl pieņēmis lēmumu, vai izvirzīt savu kandidatūru.

Prezidenta vēlēšanas notiks 2018. gada martā, vēlēšanu kampaņa sāksies decembrī. Balotēties prezidenta postenim nolēmuši, piemēram, arī liberāldemokrātiskās darba partijas vadītājs Vladimirs Žirinovskis, telezvaigzne Ksenija Sobčaka un žurnāliste Jekaterina Gordona.

Ziņu lente
0