Krievijai atkal atņemts biatlona Pasaules kausa posms

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasАлександр Патрюкс на дистанции индивидуальной гонки среди мужчин на чемпионата мира по биатлону
Александр Патрюкс на дистанции индивидуальной гонки среди мужчин на чемпионата мира по биатлону - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākotnēji bija plānots, ka Pasaules kauss, kurš sastāv no deviņiem posmiem, noslēgsies 2019. gada 25. martā, un pēdējais posms notiks Tjumeņa.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Starptautiskās biatlonistu savienības (IBU) 132. izpildkomitejas sesijā Frankfurtē pieņemts lēmums atstāt Krieviju bez Pasaules kausa posma nākamajā sezonā 2018./19. gadā, tiek ziņots savienības mājaslapā.

Kā jau ierasts, Pasaules kausa kalendāru veido deviņi posmi, pirmais no kuriem notiks Slovēnijas Pokļukā no 2018. gada 3. līdz 9. decembrim, savukārt pēdējais – Norvēģijas Oslo no 2019. gada 18. līdz 24. martam. Sākotnēji bija plānots, ka turnīrs noslēgsies 2019. gada 25. martā, un devītais posms notiks Tjumeņā.

Latvijas skeletonists Tomass Dukurs - Sputnik Latvija
Diskvalificēts Tomass Dukurs

Pirms gada, pēc tam, kad Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) sāka turēt aizdomās trīsdesmit Krievijas biatlonistus par aizliegto vielu lietošanu, Krieviju arī atstāja bez Pasaules kausa posma Tjumeņā (tam bija jānotiek no 2017. gada 6. līdz 12. martam) un pārcēla to uz Somijas Kontiolahti. Vēlāk Krievijai ar formulējumu "sakarā ar valsts neatbilstību WADA kodeksam" tika atņemtas tiesības arī pasaules čempionāta rīkošanai 2021. gadā, ko arī bija plānots rīkot Tjumeņā. Kur notiks PČ 2021 biatlonā, pagaidām nav zināms.

Atgādināsim, ka pirms nedēļas WADA atteicās atjaunot Krievijas antidopinga aģentūras tiesības, jo Krievija neatzina valsts dopinga sistēmas pastāvēšanu un nesniedza pieeju Maskavas antidopinga laboratorijas paraugiem. Joprojām paliek jautājums par krievu pielaišanu Olimpiskajām spēlēm 2018. Šeit visam ir jātop skaidram laika posmā no 5. līdz 7. decembrim Starptautiskās olimpiskās komitejas sēdes laikā.

Pērnā gada beigās Latvijas skeletonisti boikotēja pasaules čempionātu Sočos un panāca tā pārcelšanu uz Vāciju. Iepriekš Latvijas izlases galvenais treneris skeletonā Dainis Dukurs paziņoja, ka Krievijas speciālisti izstrādā "dažādas metodikas", savukārt par latviešu sportistiem, kuri tic, ka sportā uzvar stiprākais, krievi it kā smejas.

Ziņu lente
0