Krievija plāno ienākt Latvijā ar nacionālajām norēķinu kartēm "Mir"

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasКарты национальной платежной системы "Мир"
Карты национальной платежной системы Мир - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Norēķinu karšu nacionālās sistēmas vadītājs uzskata, ka jānodrošina karšu pieņemšana valstīs, kurp dodas liels skaits tūristu no Krievijas un dzīvo pietiekami liels skaits pensionētu Krievijas pilsoņu.

RĪGA, 20. novembris — Sputnik. Norēķinu karšu nacionālā sistēma (NKNS) plāno nodrošināt norēķinu sistēmas "Mir" karšu pieņemšanu Eiropas tirgū un Krievijas tūristu vidū populārās Āzijas valstīs, vēsta NKNS vadītājs Vladimirs Komļevs.

"Mēs ņemam vērā divus galvenos aspektus: mums jānodrošina karšu "Mir" pieņemšana valstīs, kurp dodas liels skaits tūristu no Krievijas, kā arī valstīs, kur vēsturiski noteiktu iemeslu dēļ dzīvo pietiekami liels skaits pensionētu Krievijas pilsoņu. Valstis ir zināmas: Latvija, Izraēla, Vācija," – Komļeva teikto citēja RIA Novosti.

NKNS vadītājs atzīmēja, ka ieplānots noslēgt projektu, kura mērķis ir Krievijas izlaisto karšu pieņemšana Vjetnamā, rit aktīvs darbs ar kolēģiem no Turcijas un Taizemes. Pēc viņa vārdiem, karšu "Mir" pieņemšana Vjetnamā varētu sākties pēc dažiem mēnešiem.

Вид на Старый город - Sputnik Latvija
Tūristi no Krievijas dod priekšroku Rīgai

Komļevs atzīmēja, ka noslēdzies darbs pie norēķinu sistēmas "Mir" integrācijas ar Armēnijas norēķinu sistēmu ArCa, plānots paplašināt sadarbību ar Baltkrieviju, Kazahstānu un Kirgīziju.

2014. gadā, kad ASV sankciju rezultātā Krievijas bankās radās grūtības ar starptautiskajām norēķinu sistēmām Visa un Mastercard, Krievijas varasiestādēm nācās steidzami izstrādāt savu norēķinu sistēmu. Tika izveidota NKNS, sistēmas "Mir" operators. 2015. gadā projekts startēja: janvārī Mastercard pārveda visas Krievijas iekšējās operācijas ar savām kartēm apstrādei NKNS, bet jūnijā šo procedūru īstenoja Visa.

Jūnijā Vladimirs Komļevs paziņoja, ka līdz 2020. gada beigām kartes "Mir" varēs saņemt 65-70 miljoni Krievijas iedzīvotāju. Līdz 2017. gada beigām NKNS plānoja izlaist 20 miljonus karšu. To izlaišanas plāns 2017. gadam jau ir izpildīts ar uzviju, tāpēc NKNS koriģē savu prognozi 2018. gadam, precizēja NKNS vadītājs.

Ziņu lente
0