Krievijas premjerministrs aicinājis visas valstis apvienoties cīņā pret ISIS

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Pāriet pie mediju bankasKrievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs
Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ministru kabineta vadītājs uzsvēra, ka terorisma izplatīšanās ir globāls izaicinājums.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Visām valstīm ir jāapvienojas, lai uzvarētu terorismu, paziņoja Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, vēsta RIA Novosti.

"Pienācis laiks visām valstīm atlikt pie malas ambīcijas un domstarpības un apvienoties, lai iznīcinātu ISIS un citus ekstrēmistiskos grupējumus, kuri patiešām metuši izaicinājumu civilizācijai," — pavēstīja Dmitrijs Medvedevs intervijā Alžīras informācijas aģentūrai APS.

Krievijas Ministru kabineta vadītājs uzsvēra, ka terorisma izplatīšanās ir globāls izaicinājums.

"Tam pretoties bija iespējams tikai kopā. Koordinēti, apvienojot visus iespējamos spēkus un, protams, balstoties uz starptautiskajiem tiesiskajiem aktiem," — paskaidroja politiķis.

Federācijas Padomes Aizsardzības komitejas vadītāja pirmais vietnieks Francis Klincevičs - Sputnik Latvija
ASV paziņojušas, ka ISIS uzveikt nav iespējams

Pagājušajā nedēļā Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka no ISIS atbrīvots vairāk nekā 91% Sīrijas teritorijas.

Savukārt Krievijas Ārlietu ministrija paudusi viedokli, ka pēc "Islāma valsts" likvidācijas tā vietu varētu ieņemt "Džabhat an Nusra", ko patlaban, spriežot pēc visa, šim nolūkam "sargā" ieinteresētās puses. ĀM Jauno izaicinājumu un draudu lietu departamenta direktora vietnieks Vladimirs Andrejevs norādīja, ka Krievija joprojām aicina visas pasaules valstis apvienoties pret terorismu vērstā frontē, ņemot vērā starptautiskās tiesības, ANO Statūtus un atbilstoši to valstu viedoklim, kuru teritorijā šī cīņa norit. 

Ziņu lente
0