Krievijas vēstniecība Rinkēvičam: Krievijā konfektes no grīdas nepaceļ

© Sputnik / Евгения Новоженина / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā izsmiets Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš par Katalonijas neatkarības referendumu izteicās, ka Krievijai tas esot kā uz grīdas nokritusi konfekte.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Krievija atbildējusi uz Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pārmetumiem, kurš paziņoja, ka Krievija esot izmantojusi Katalonijas neatkarības referendumu. Iepriekš Rinkēvičs intervijā izdevumam Latvijas Avīze izteicās, ka "referendums par Katalonijas neatkarību bijis kā uz zemes nokritusi konfekte, kuru Krievija izmantoja, lai šķeltu ES", un piebilda, ka daudznacionālai valstij, kāda ir Krievija, tā esot bīstama stratēģija.

Krievijas vēstniecība Latvijā norādīja, ka šādi apvainojumi ir absurdi.

"Latvijas ārlietu ministrs Rinkēvičs iesaka nopietni novērtēt Krievijas ietekmi referendumā par Katalonijas neatkarību. Kārtējo apsūdzību absurds ir acīmredzam. Glaimo tas, ka daži Latvijas politiķi tik augstu vērtē bēdīgi slavenās "Maskavas rokas" varenību. Iznāk kaut kāds daudzrokainais Šiva… Starp citu, Krievijā konfektes no grības nepaceļ. To labi zina pat bērni," – teikts vēstniecības paziņojumā Facebook.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova nosauca Latvijas ārlietu ministru Rinkēviču par "melīgu ziņu agregatoru".

"Uz grīdas nokritusi konfekte? Mans Dievs, kur viņi atrod tik izcilus politiķus, kur kultivē tādus varenus putnus? Ne ministrs, bet īsts melīgu ziņu agregators," – viņa teica savā lapā Facebook.

Savā ierakstā viņa pieminēja arī kaimiņvalsti Lietuvu un uzsvēra, ka Krievija joprojām gaida Lietuvas oficiālu paziņojumu par Grībauskaites izteikumiem, kas bija veltīti kaut kādam Krievijai izvirzītu "prasību sarakstam".

"Acīmredzot, Latvijas ĀM nolēmusi ar oriģinālu metodi atvairīt triecienu kaimiņvalsts vadībai un raidījusi jaunu melīgu ziņu zalvi," – raksta Zaharova.

Katalonija tuvāko dienu laikā deklarēs neatkarību

1. oktobrī Katalonijā notika referendums par neatkarību, ko Spānijas valdība neatzīst. Tajā piedalījās 2,2 miljoni cilvēku, kuru vidū 90-% nobalsoja par apgabala atdalīšanos no Spānijas.

Spānijas karalis Felipe VI, vēršoties pie pavalstniekiem, paziņoja, ka Katalonijas valdība demonstrējusi "nepieņemamu nepakļaušanos" ar mērķi "sagraut Spānijas vienotību".

Katalonija tuvāko dienu laikā deklarēs neatkarību no Spānijas paziņoja tās vadītājs Karless Pudždemons telekorporācijai BBC.

Uz jautājumu par to, kā viņš rīkosies, ja iejauksies Spānijas valdība, Pudždemons paziņoja, ka tā "būs kļūda, kas mainīs visu", un piebilda, ka patlaban Madride un autonomijas valdība nesazinās.

Ziņu lente
0