Noslēdzies pirmais Krievijas un Baltkrievijas mācību "Rietumi 2017" posms

© Sputnik / Виктор ТолочкоСовместные стратегические учения "Запад-2017"
Совместные стратегические учения Запад-2017 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Līdz šīm brīdim Krievijas un Baltkrievijas karavīri apguvuši militāro vienību kontroli nosacītā pretinieka uzbrukuma laikā, kā arī stratēģiskās operācijas plānošanu atbildības rajonos.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Pirmais Krievijas un Baltkrievijas kopīgo stratēģisko mācību "Rietumi 2017" posms ir noslēdzies, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministriju.

"2017. gada 16. septembrī noslēdzies Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas valsts bruņoto spēku stratēģisko mācību "Rietumi 2017" pirmais posms, kas ilga trīs dienas," — teikts ziņojumā.

Mācību dalībnieki ir apguvuši uzdevumus, saistītus ar "struktūrvienību pāriešanu kaujas gatavības režīmā, iziešanu koncentrēšanas rajonos, komandpunktu un vadības punktu izvietošanu, sadarbības un vispārējās nodrošināšanas organizāciju."

Baltijas flotes kuģi mācībās Rietumi 2017, 2017. gada 16. septembrī - Sputnik Latvija
Baltijas flotes kuģi piedalās mācībās "Rietumi 2017"

Krievijas GKS pretgaisa aizsardzības uzdevumu, kā arī aviācijas un PGA karaspēka grupējuma ietvaros, "izpildījuši pasākumu kompleksu, saistītu ar Centrālā rūpniecības rajona aizsegu no pretinieka gaisa uzbrukuma, izmantojot esošās un mūsdienīgas automatizētās dažādu līmeņu karaspēku vadības sistēmas". Turklāt bija izmēģināta Savienotās Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas valsts izlūkošanas un citu kara vienību līdzekļu savietojamība un mijiedarbība, pastāstīja Aizsardzības ministrijā.

Abu valstu bruņoto spēku struktūrvienības poligonos "Borisovskij" un "Osipovičeskij" atrada un iznīcināja "diversiju grupas", bloķēja "nelikumīgus bruņotos formējumus" un atvairīja nosacītā pretinieka uzbrukumus.

"Šos pašus jautājumus reģionālā karaspēka grupējuma sastāvā Rietumu virzienā apguvuši Rietumu militārā apgabala, Baltijas flotes, GKS, Gaisa desanta vienīgas un Speciālās vienības poligonos "Lužskij", "Pravdinskij", "Strugi krasnije", kā arī Baltijas jūras poligonos," — atzīmēja militārajā resorā.

Latvijas vēstnieks aliansē Indulis Bērziņš - Sputnik Latvija
Latvijas vēstnieks NATO par mācībām "Rietumi 2017": Krievija rāda muskuļus

Kopīgas Krievijas un Baltkrievijas bruņoto spēku stratēģiskās mācības "Rietumi 2017" norisinās no 14. līdz 20. septembrim, tajās piedalās 12,7 tūkstoši karavīru. Mācību galvenie mērķi — pilnveidot dažādu līmeņu operatīvo štābu saderību, perspektīvo militāro vienību vadības sistēmu salāgojumu.

Organizatori uzaicināja novērot mācības arī NATO un Lietuvas pārstāvjus, tomēr rietumu politiķi joprojām pauž bažas jautājumā par gaidāmajām mācībām, piemēram, Lietuvas aizsardzības ministrs paziņojis, ka gaidāmajās mācībās "Rietumi 2017" īpaši bīstamas esot mācību organizatoru kļūdas un provokācijas.

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministra vietnieks ģenerālleitnants Aleksandrs Fomins informēja, ka mācības tiek organizētas ar mērķi uzlabot aizsardzību — tajās tiks apgūta cīņā ar teroristiem, kuri gūst atbalstu ārvalstis. Viņš uzsvēra: versijas par to, ka mācībās tiek gatavots placdarms Lietuvas, Polijas vai Ukrainas okupācijai, ir nepatiesas.

Baltkrievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Oļegs Belokoņevs informēja, ka ažiotāža, ko minēto mācību jautājumā saceļ vairākas valstis, nav saprotama, ņemot vērā NATO spēku paplašināšanos pie Baltkrievijas un Krievijas robežām. Pie tam Baltkrievijas prezidents vairākkārt atzīmējis, ka ārvalstu pārstāvjiem dāvāta iespēja novērot mācības.

Ziņu lente
0