Baltijas flotes kuģi piedalās mācībās "Rietumi 2017"

© Foto : Евгений Мешков / Минобороны РФBaltijas flotes kuģi mācībās "Rietumi 2017", 2017. gada 16. septembrī
Baltijas flotes kuģi mācībās Rietumi 2017, 2017. gada 16. septembrī - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā divi desmiti Baltijas flotes kuģu pametuši pastāvīgās dislokācijas vietas un devušies pildīt uzdevumus mācību "Rietumi 2017" ietvaros.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. Krievijas un Baltkrievijas mācību "Rietumi 2017" ietvaros, informē RIA Novosti.

Pavēle uz Rietumiem: Krievijas un Baltkrievijas mācības sākušās ar kaujas trauksmi - Sputnik Latvija
Video
Pavēle "uz Rietumiem": Krievijas un Baltkrievijas mācības sākušās ar kaujas trauksmi

Rietumu kara apgabala Baltijas flotes preses dienesta informācijas nodrošināšanas nodaļas priekšnieks, pirmā ranga kapteinis Romans Martovs pastāstīja, ka mācībās tiek izmantoti vairāk nekā 20 kuģi.

Martovs pastāstīja, ka grupējumos iekļautas korvetes, mazie raķešu un pretzemūdeņu kuģi, traleri un raķešu kuteri, kā arī daži atbalsta flotes kuģi.

"Jūrā Baltijas flotes kuģi apvienojās un izveidoja vairākus taktiskos grupējumus. Patlaban tie gatavi pildīt uzdevumus atbilstoši saviem mērķiem — pretzemūdeņu un pretgaisa aizsardzībai, mīnu tralēšanai, kā arī kontroles raķešu un artilērijas apšaudei pa dažādu tipu mērķiem, kuri imitē jūras un gaisa mērķus," — paskaidroja Martovs.

Krievijas un Baltkrievijas stratēģiskās mācības "Rietumi 2017", kas sākās ceturtdien, 14. septembrī, ilgs līdz 20. septembrim.

Gaisa desanta spēku aviotaktiskās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rietumi 2017: Krievijas Aizsardzības ministrija lūdz Eiropu gulēt mierīgi

Manevri noritēs divos posmos, tajos piedalās līdz 12,7 tūkstoši karavīru: aptuveni 7,2 tūkstoši Baltkrievijas bruņoto spēku pārstāvju un aptuveni 5,5 tūkstoši karavīru no Krievijas, kuru starpā aptuveni 3 tūkstoši uzturas Baltkrievijas teritorijā.

Mācībās tiek izmantotas aptuveni 70 lidmašīnas un helikopteru, līdz 680 militārās tehnikas vienības: 250 tanki, reaktīvās zalves uguns sistēmas un mīnmetēji, kā arī desmit kuģi. Kopējo darbību plānošanā iesaistītas Krievijas gvardes, Federālā Drošības dienesta, Iekšlietu ministrijas un Ārkārtas situāciju ministriju operatīvās grupas.

Abu valstu karavīri uzlabo dažādu bruņoto spēku vienību sadarbību un taktiskos paņēmienus. Abu valstu Aizsardzības ministrijas vairākkārt uzsvērušas, ka taktiskās mācības izstrādātas ar aizsardzības mērķiem.

Ziņu lente
0