Rietumi 2017: Krievijas Aizsardzības ministrija lūdz Eiropu gulēt mierīgi

© Sputnik / Igor Russak / Pāriet pie mediju bankasGaisa desanta spēku aviotaktiskās mācības. Foto no arhīva
Gaisa desanta spēku aviotaktiskās mācības. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijā sākušās militārās mācības "Rietumi 2017". Detalizēta informācija – Sputnik korespondentu reportāžās.

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Sākušās Krievijas un Baltkrievijas stratēģiskās mācības "Rietumi 2017". Tās ilgs līdz 20. septembrim Baltkrievijas teritorijā un trijos poligonos Krievijā. Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins aicinājis Austrumeiropas un Baltijas valstis neraizēties par tām un gulēt mierīgi, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Viņš uzsvēra, ka mācību nosaukums — "Rietumi" — nav jāuztver plašā politiskā nozīmē kā ģeogrāfisks termins, kas ietver Eiropas Savienības valsts vai NATO locekļus.

"Šajā nosaukumā domāta Krievijas rietumu daļa un Baltkrievija, kas atrodas uz rietumiem no Krievijas," — paskaidroja aizsrdzības ministra vietnieks.

Ņemot vērā notikumus Tuvo Austrumu valstīs un Eiropā, mācību scenārija pamatā ir viens no krīzes situācijas variantiem un konflikta paplašināšanās, kas saistīts ar nelikumīgu bruņoto formējumu — ārēji atbalstīto starptautisko separātisko un teroristisko organizāciju aktivitātes pieaugumu. 

Krievijas Valsts domes senators Aleksejs Puškovs - Sputnik Latvija
Krievijas Valsts domes senators: ar "Rietumiem 2017" Lietuvu iebiedēt neizdosies

Pie tam, saskaņā ar ieceri, konfrontācijā iesaistītās puses atrodas Baltkrievijas teritorijā: no vienas puses — "Ziemeļnieki", kuru vidū ir Baltkrievijas un Krievijas sabiedrotā valsts, no otras — "Rietumnieki" — ieinteresēto valstu (Veišnorijas, Vesbārijas, Lubēnijas) koalīcija. Nosacītā Veišnorija atrodas uz ziemeļrietumiem no Baltkrievijas reālās teritorijas.

Aleksandrs Fomins uzsvēra, ka mācības izstrādātas aizsardzībai, tajās tiks uzlabotas ārvalstu atbalstīto teroristu apkarošanas metodes. Viņš norādīja, ka versijām par mācībās gatavoto "placdarmu Lietuvas, Polijas vai Ukrainas okupācijai" nav nekāda sakara ar reālo situāciju.

Pēc mācībām līdz 30. septembrim Baltkrievijas Bruņoto spēku karavīri, bruņojums, militārā un speciālā tehnika atgriezīsties pastāvigās dislokācijas vietās, Krievijas Bruņoto spēku vienības pametīs Baltkrievijas teritoriju.

Veišnorija: Krievijas un Baltkrievijas izdomātais pretinieks sajūsminājis Twitter lietotājus >>

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks komentēja arī vairāku valstu paustās bažas par mācībām "Rietumi 2017" — viņš atgādināja, ka pie NATO spēki pie Krievijas robežām nav dislocēti mācību dēļ.

"Paskatīsimies uz notiekošo no citas puses: militārās mācības "Rietumi 2017" nesniedz ieganstu NATO izvietot bruņotos spēkus tieši pie Krievijas robežas," — viņš uzsvēra.

Ziņu lente
0