Krievijas Aizsardzības ministrija atbildējusi uz Vācijas izteikumiem par mācībām "Rietumi 2017"

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas un Baltkrievijas karavīri kopīgās mācībās
Krievijas un Baltkrievijas karavīri kopīgās mācībās - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija paudusi neizpratni par Vācijas izteikumiem, kas veltīti mācībām "Rietumi 2017".

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis Igors Konašenkovs noliedza Vācijas aizsardzības ministres Ursulas fon der Laienas paziņojumus par to, ka Krievijas un Baltkrievijas kopīgajās militārajās mācībās "Rietumi 2017" piedalīšoties 100 tūkstoši Krievijas karavīru, vēsta RIA Novosti.

Ceturtdien Vācijas aizsardzības ministre paziņoja, ka Krievija vēloties nodemonstrēt savu spēku un cīņasspēju, tāpēc sūta uz mācībām "Rietumi 2017" vairāk nekā 100 tūkstošus karavīru. Igors Konašenkovs paskaidroja, ka Krievija ir parsteigta par tamlīdzīgiem Vācijas AM vadītājas vārdiem.

"Mūs pārsteidz Vācijas aizsardzības ministres Ursulas fon der Laienas kundzes izteikumi, kura publiski izmanto no gaisa grābtus datus par 100 tūkstošiem Krievijas karavīru, kuri esot iesaistīti mācībās "Rietumi 2017" un ar to saistītajiem draudiem Eiropai," — teica Krievijas AM pārstāvis.

Viņš atzīmēja, ka Krievija un Baltkrievija ir iesniegušas izsmeļošu informāciju par gaidāmajām mācībām, tostarp arī datus par mācībās iesaistīto karavīru skaitu.

Iepriekš Lietuvas Aizsardzības ministrija sagatavoja atskaiti par nacionālās drošības apdraudējumu un īpašu risku saskatīja tieši mācībās "Rietumi 2017".

Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs - Sputnik Latvija
Krievijas vēstnieks Latvijā: mācības "Rietumi 2017" atvēsinās karstās galvas

Arī Igaunijas AM saskatīja incidentu iespējas manevru gaitā.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs iepriekš paziņoja, ka notikumu attīstība mācībās "Rietumi 2017" varot būt dažāda: sākot ar Krievijas spēku izvešanu no Baltkrievijas pēc mācībām, līdz iespējai, ka Krievija "ievedīs armiju Baltkrievijā un aizmirsīs to tur". Vēlāk intervijā Baltkrievijas portālam tut.by Rinkēvičs paziņoja, ka pēc pārrunām ar Balkrievijas kolēģi Minskā saņēmis visas atbildes jautājumā par "Rietumiem 2017" un no provokācijām nebīstas.

Krievijas un Baltkrievijas kopīgās militārās mācības "Rietumi 2017" notiks no 14. līdz 20. septembrim Baltkrievijas teritorijā, kā arī trijos poligonos Krievijā. Tajās piedalīsies līdz 12,7 tūkstoši karavīru, plānots izmantot aptuveni 70 lidmašīnas un helikopterus, līdz 680 militārās tehnikas vienību.

Ziņu lente
0