Vladimirs Putins: Krievijas vēsture cieši saistīta ar flotes uzvarām

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents, Bruņoto spēku virspavēlnieks Vladimirs Putins Admiralitātes krastmalā Sanktpēterburgā Krievijas Jūras kara flotes dienas galvenajā parādē 30. jūlijā
Krievijas prezidents, Bruņoto spēku virspavēlnieks Vladimirs Putins Admiralitātes krastmalā Sanktpēterburgā Krievijas Jūras kara flotes dienas galvenajā parādē 30. jūlijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien par godu Krievijas Jūras kara flotes dienai Sanktpēterburgā notika galvenā jūras kara spēku parāde, ko pieņēma valsts prezidents Vladimirs Putins.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Krievijas vēsture ir cieši saistīta ar flotes uzvarām, un valsts vispusīgi atbalstīs jūrnieku augstās morālās un profesionālās īpašības, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Krievijas vēsture ir cieši saistīta ar valsts drosmīgo, neiebiedējamo Jūras kara floti. Valsts augsto spēcīgas jūras lielvalsts statusu palīdzējusi izcīnīt matrožu un virsnieku vīrišķība, kuģu būvētāju talants, pirmatklājēju drosmīgie pārgājieni," — teica Putins galvenajā jūras kara spēku parādē Sanktpēterburgā. Viņa teikto citē RIA Novosti.

Krievijas valsts vadītājs uzsvēra, ka "Krievijas jūrnieku drosme un izturība gadu simteņiem norūdījusies kaujās".

"Lielā Tēvijas kara gados flote uz dzīvību un nāvi stāvēja pie dzimtenes krastiem un robežām. Uz mūžīgiem laikiem lielās uzvaras hronikās iekļautas cīņas par Odesu un Sevastopoli, Ziemeļu jūras jūrnieku varoņdarbi, padomju zemūdeņu leģendārie reidi, Ļeņingradas aizsardzība un nepieejamā Kronštate," — atgādināja Vladimirs Putins.

Prezidents norādīja, ka "augstas morālās un profesionālās īpašības ir bijušas un joprojām ir sekmīga dienesta pamats flotē, un saņems vispusīgu valsts atbalstu."

Putins uzstājās ar uzrunu Admiralitātes krastmalā Sanktpēterburgā. Tur viņš ieradās pēc parādes dalībnieku — kuģi apgaitas kuterī. Parādē piedalījās arī lielais desanta kuģis "Minsk", kreiseris "Admiral Kuzņecov" un zemūdene "Dmitrov".

Pēc uzrunas Putins no tribīnēm noskatījās kuģu parādi. Pa Ņevu fārvaterā devās 22 kuģi un kuteri. Parādē piedalījās arī lielākie kuģi pasaulē ar atomenerģijas iekārtām — smagais zemūdes kreiseris "Dmitrij Donskoj" un raķešu kreiseris "Pjotr Veļikij". 

Ziņu lente
0