"Dubultie standarti": Kosačovs komentējis Eiropas Padomes ziņojumu par Krimu

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasПредседатель комитета Совета Федерации РФ по международным делам Константин Косачев
Председатель комитета Совета Федерации РФ по международным делам Константин Косачев - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs saskata dubultus standartus Eiropas Padomes ziņojumā par Krimu. Pēc viņa teiktā, reālā situācija cilvēktiesību jomā reģionā ir "hipertrofēti pasliktināta"

RĪGA, 5. maijs — Sputnik. Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantīns Kosačovs ieteica Eiropas Padomei pēc ziņojuma par Krimu publicēšanas apmeklēt Kijevu 9. maija priekšvakarā, lai pavērotu, kas Ukrainas galvaspilsētā "notiks ar padomju armijas veterāniem, kuri cīnījās pret Hitleru, kā arī viņa sekotājiem mūsdienās", vēsta RIA Novosti.

Mēs atceramies, mēs sērojam: Rīgā godināta Arodbiedrību namā Odesā bojāgājušo piemiņa - Sputnik Latvija
Video
Mēs atceramies, mēs sērojam: Rīgā godināta Arodbiedrību namā Odesā bojāgājušo piemiņa

"Eiropas Padome! Jūs nebraucat uz Krimu un spriežat par situāciju tur, izmantojot informāciju no sekundāriem un konjuktūras avotiem. Jūs neapmeklējāt Odesu 2. maija traģēdijas trešajā gadadienā, par ko neviens nav saņēmis sodu. Atbrauciet vismaz tagad, 9. maija priekšvakarā un pašā Uzvaras dienā, paskatieties, kas Ukrainas galvaspilsētā Kijevā notiks ar padomju armijas veterāniem, kuri cīnījās pret Hitleru, kā arī viņa sekotājiem mūsdienās," — uzrakstījis senators savā lapā Facebook.

Parlamentārietis ir pārliecināts, ka tad EP pārstāvjiem "būs kauns par subjektivitāti un dubultiem standartiem". "Varbūt arī nebūs. Bet tādā gadījumā jūs vienkārši neesat vajadzīgi," — viņš piebilda.

"Praksē reālās situācijas apraksts Krimas ziņojumā ir hipertrofēti pasliktināts, tomēr pilnībai nav robežu, tai skaitā cilvēktiesību jomā. Problēmas ir visur, gan Krimā, gan citos Krievijas Federācijas subjektos, tāpat kā visās pārējās 46 Eiropas Padomes dalībvalstīs," — uzsvēra Kosačevs. Taču tikai vienā no tām, saskaņā ar parlamentārieša teikto, cilvēktiesības tiek pārkāptas regulāri un valsts politikas līmenī — Ukrainā.

"Ja projicēt uz situācijas tur oficiālo (!) attieksmi pret krievvalodīgajiem un citām mazākumtautībām (?), kā arī Eiropas Padomes citēto principu "drošā un labvēlīgā vide vietējiem un starptautiskajiem medijiem, tiesībsargiem un bezpeļņas organizācijām, kas ļauj izteikt jebkurus viedokļus bez diskriminācijas", komentāri ir lieki. Ukrainā tiek nežēlīgi vajāti citādi domājošie, aizliegtas partijas, sabiedriskās organizācijas un mediji, cilvēkiem neļauj runāt dzimtajā valodā un cienīt savu vēsturi," — viņš atzīmējis.

Ziņu lente
0