Simoņana atklāja konkursu par smieklīgāko CIP nosaukuma atšifrmējumu

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasGalvenā RT un Sputnik redaktore Margarita Simoņana
Galvenā RT un Sputnik redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Galvenā RT un Sputnik redaktore ironiski komentēja CIP direktora Maika Pompeo paziņojumu, ka WikiLeaks ir "ienaidnieku specdienests".

RĪGA, 15.aprīlis — Sputnik. Galvenā RT un Sputnik redaktore Margarita Simoņana ironiski komentēja CIP direktora Maika Pompeo paziņojumu, ka WikiLeaks ir "ienaidnieku specdienests", vēsta RIA Novosti.

Savā Twitter mikroblogā Simoņana raksta, ka CIP ir laiks "mainīt nosaukumu" un piedāvāja lietotājiem izdomāt jaunu saīsinājuma "CRU" atšifrējuma variantu krievu valodā.

Sputnik un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Simoņana: es mazāk pārdzīvoju par RT un Sputnik nekā ASV Senāts

Ceturtdien CIP vadītājs Maiks Pompeo paziņoja, ka WikiLeaks "darbojas kā naidīgi noskaņots izlūkdienests", kurš it kā "ir  saistīts ar tādiem valsts līmeņa spēles dalībniekiem kā Krievija". Pēc viņa teiktā, ar šo resursu tāpat "aktīvi sadarbojas" telekanāls RT.

Iepriekš ASV varas iestādes vainoja Maskavu par līdzdalību Demokrātiskās partijas serveru uzlaušanā un informācijas nodošanā WikiLeaks portālam. Taču oficiālas izmeklēšanas rezultāti sniegti nebija. Krievija vairakkārt noliedza šos apvainojumus, WikiLeaks arī noliedz jebkāda veida sakarus ar Krievijas varas iestādēm.

Ceturtdien un piektdien WikiLeaks mājas lapā tika publicēta jauna CIP konfidenciālo dokumentu porcija, kas glabājās Kiberizlūkdienesta centra iekšējā tīklā CIP galvenajā mītnē Lenglijā.

Ziņu lente
0