Forbes: Krievijas ekonomikas pārsteidzošās perspektīvas apbēdinās rusofobus

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas rublis. Foto no arhīva
Krievijas rublis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atvainojiet, taču Krievijai ir izdevies pārdzīvot sankcijas. Tai izdevies pārdzīvot naftas cenas 35 dolāru līmenī. Tai ir izdevies pārdzīvot divus gadus ilgu ekonomisko lejupslīdi, raksta žurnāla Forbes žurnālists.

RĪGA, 29. janvāris — Sputnik. Krievijai izdevies veiksmīgi pārvarēt sankciju sekas, un šīs gads solās būt ļoti veiksmīgs vietējam fondu tirgum, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz žurnāla Forbes komentētāju Kenetu Rapoza.

Apstiprinot savu viedokli, žurnālists citē lielākās ASV investīciju kompānijas BlackRock eksperta Gerardo Rodrigesa teikto.

"Izvērtējot Krieviju, mūsu uzmanību novērš ģeopolitika. Ja ignorēt visus negatīvos viedokļus par Maskavu, no ekonomiskā viedokļa situācija ir vienkārši apbrīnojama," — viņš atbildēja žurnālistam.

Dmitrijs Medvedevs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Medvedevs aicinājis nelolot ilūzijas attiecībā uz sankciju atcelšanu

Krievijas labā liecina arī jaunākā statistika ekonomikas jomā. Piemēram, iekšzemes mazās kapitalizācijas vērtspapīru indekss RSXJ janvārī ar ievērojamu pārsvaru apsteidza savus konkurentus no augošajām valstīm, turklāt ASV analītiskā kompānija EPFR Global reģistrējusi rekordlielu ieguldījumu apjomu Krievijas aktīvos.

Pievēršot uzmanību šiem faktiem, Rapoza secina sekojošo: "Pastāvīgās politiķu runas par to, ka Krievija ir slikta, vairs netraucē investorus."

Par pozitīvu signālu, pēc komentētāja domām, var uzskatīt arī rūpnieciskās ražošanas pieaugumu par 3,2% 2016. gada decembrī. Raksta autors norāda, ka valsts IKP joprojām demonstrē negatīvus rādītājus, un vājais iekšzemes pieprasījums bremzē ekonomikas atveseļošanās procesu.

Tomēr Rapoza uzskata, ka šīs gads atnesīs "vispusēju atveseļošanos".

"Atvainojiet, taču Krievijai ir izdevies pārdzīvot sankcijas. Tai izdevies pārdzīvot naftas cenas 35 dolāru līmenī. Tai ir izdevies pārdzīvot divus gadus ilgu ekonomisko lejupslīdi," — viņš raksta.

Noslēgumā žurnālists izsaka pieņēmumu, ka Krievijas ekonomikas panākumi apbēdinās daudzus Rietumu politiķus, kuri ir naidīgi noskaņoti pret Maskavu, piemēram, Džonu Makeinu.

Ziņu lente
0